Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Волині копачі бурштину перекрили трасу на Варшаву

Копачі бурштину зібралися біля одного з блокпостів міліції біля села Костюхнівка Волинської області та перекривають дорогу до Варшави з вимогою пустити їх на місця незаконного видобутку каменю.

Як повідомляє з місця події журналіст Громадськк.Волинь, «конфлікт фактично виник між місцевими мешканцями і бурштинокопачами, які прибули з Рівненщини.

Правоохоронці встановили блокпост біля села Лісове і перевіряють усі авто, що рухаються в напрямку лісу на предмет знарядь для видобутку каміння».

Журналістка Інна Білецька наголосила, що наразі копачі бурштину намагаються «викурити» силовиків димом та не пропускають міліцейські авто.

«Копачів вигнали з родовищ. Міліціонери стоять на блокпостах, не пускають старателів на родовища. Старателі не випускають міліцейські машини і викурюють нацгвардійців димом. Схоже, понеслася...щойно перекрили Варшавку», - написала вона у фейсбуці.

Заступник голови УМВС Волині Анатолій Шумик перебуває біля села Лісове і особисто веде переговори з місцевими мешканцями, які вимагають пустити їх в ліс.

«Бурштинокопачі апелюють до того, що вони тут проживають і видобуток ‒ один зі способів заробити», - повідомляє репортер Волинського Агентства Розслідувань.

У Маневицькому райвідділі міліції зазначили, на охорону громадського порядку залучено близько тисячі правоохоронців, представники громадських організації та міліції особливого призначення із сусідніх областей.

Станом на восьму ранку правоохоронці затримали чотири транспортних засоби та 17 чоловік. Вилучено бурштин, гроші та інвентар для видобутку «сонячного каміння».

Зараз на місці інциденту зібралося близько 200 громадян на 20 транспортних засобах, які намагаються проїхати у лісовий масив для незаконного видобутку бурштину.

Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України.

hromadske.tv

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ