Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Волині менше третини дітей від 15 років щеплені від поліомієліту

Найбільш охоплені вакцинацією діти у віці шести років — 70,3%

Фото: Depositphotos

У Волинській області за дев'ять місяців 2023 року провакциновані проти поліомієліту понад 65% дітей різних вікових груп. Найменш охоплені вакцинацією діти віком старше 15 років — 29,5%.

Про це у фейсбуці повідомляє Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб

Найбільш охоплені вакцинацією діти у віці шести років — 70,3%. Серед дітей у віці до одного року — 65,7%, у віці 18 місяців – 66,3%, у віці 14 років — 66,9%. Рекомендований показник вакцинації для даного періоду 63-66%.

Згідно з Національним календарем щеплень, дитина отримує шість доз вакцини від поліомієліту: у два, чотири, шість та 18 місяців, шість та 14 років. Ліків проти цього захворювання не існує, але йому можна ефективно запобігти вакцинацією. Шести доз вакцини достатньо, щоби сформувався імунітет до поліомієліту на все життя.

Довідково:

Поліомієліт – високоінфекційне захворювання, спричинене вірусом поліо, який вражає нервову систему та може призвести до паралічу або навіть смерті. Параліч може залишитися на все життя, тому багато інфікованих отримують інвалідність через це захворювання. 5–10 % паралізованих помирають через ураження дихальних м’язів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ