Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Волині пенсіонерки шиють тепле взуття на фронт

Від початку грудня минулого року вже пошили 180 пар бурок для ЗСУ
фото з сайту Суспільне

11 волонтерок-пенсіонерок із міста Ківерці Луцького району щодня без вихідних шиють тепле зимове взуття для бійців на передову.

Про це інформує Суспільне.

Від початку грудня минулого року вже пошили 180 пар бурок для ЗСУ, розповіла волонтерка Лідія Власюк. Каже: українські бійці потребують теплих речей.

"Будемо шити, бо треба хлопцям допомагати. В перший день прийшли до нас ті дівчата, що торік шили. Вони принесли нам лекала, і дали інструктаж, як шити. Тому, якщо є потреба в валянках, звертайтеся до нас", — говорить Лідія Власюк.

Зі слів жінки, у команді — 11 пенсіонерок, які шиють бурки зі старого верхнього одягу, що приносять небайдужі. Волонтерки працюють у невеличкому приміщенні ківерцівського ліцею.

"Сформувався такий колектив, який працює з 10 до 17 години. І в суботу, і в неділю працювали, поки навчилися, поки процес пішов. Зараз за день ми шиємо 10 – 11 пар", каже волонтерка Лідія Власюк.

Пара бурок шиється в середньому 40 хвилин. Усе взуття роблять довжиною орієнтовно 40 сантиметрів, але різних розмірів, починаючи від 42-го, розповідає пенсіонерка Надія Павленко.

"Менші не шиємо, може кому треба й менший. Якщо холодно, можна прийти зі своєї ділянки роботи та перезутися в більший валянок. Шиємо в основному такі, в яких більша потреба", — говорить жінка.

Разом із бурками, за словами Лідії Власюк, волонтерки передають і гумові галоші, на їх закупівлю відкрили збір. Для пошиття, говорить волонтерка, мають дві швейні машинки, їх для роботи не вистачає, тому просять небайдужих допомогти.

Зараз жінки з Ківерців шиють нову партію взуття, яку незабаром відправлять на передову.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ