Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Волині розподілили кошти на дороги та освітні потреби

Під час засідання постійної комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики обласної ради погодили розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах. Про це повідомили 1 липня у пресслужбі Волинської облради.
Фото ілюстративне. Олена Ляхович, Гал-інфо

Крім того, депутати обговорили питання закупівлі ноутбуків за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на умовах співфінансування.

Засідання комісії відбулося 29 червня в режимі відео-конференції.

Так, для обласного бюджету збільшено обсяг субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах на суму 109 951,5 тис. гривень.

Як йдеться в зверненні департаменту інфраструктури облдержадміністрації бюджетні призначення департаменту інфраструктури облдержадміністрації пропонується затвердити в обсязі 95 101,9 тис. грн, у тому числі видатки споживання – 21 990,3 тис. грн, видатки розвитку – 73 111,6 тис. гривень. Місцевим бюджетам спрямовується 14 849,6 тис. грн для проведення капітального ремонту вулиць і доріг комунальної власності.

Депутат обласної ради Ярослав Матвійчук зазначив, що в облдержадміністрації непропорційно розділили кошти на дороги.

"Ми даємо 109 млн грн, які як нам пояснюють, на об’єкти, які уже розпочаті. Цікавить те, чи вистачить грошей аби закрити ці об’єкти і те, що ці кошти непропорційно розділені між районами", - поцікавився Ярослав Матвійчук.

Начальник відділу інфраструктури ОДА Віктор Довгополюк пояснив, що був сформований перелік по перехідних об’єктах, які в роботі і які мають на меті здати в експлуатацію.

"На ті об’єкти, на які не вистачало коштів для введення їх в експлуатацію, ми додали гроші, - зазначив Віктор Довгополюк. – Абсолютно всі об’єкти маємо здати в експлуатацію. Ми не можемо витримати пропорційність, бо кожен об’єкт має свою вартість".

Крім того, в області планують централізовану закупівлю ноутбуків на умовах співфінансування територіальних громад. Як зазначив голова комісії Орест Маховський, першою кошти на придбання комп’ютерної техніки надала Володимир-Волинська громада, яка може отримати близько 80 ноутбуків.

"Більшість громад чекають можливості перерозподілити кошти за перше півріччя 2021 року, тому сподіваємось, що в липні уже будуть надходити гроші на закупівлю ноутбуків", - зазначив Орест Маховський. Він наголосив, що громади мають прискорити проведення сесійних засідань, аби отримати можливість розподілити кошти і закупити ноутбуки для своїх вчителів.

Додамо, що обласному бюджету виділено додаткову субвенцію з державного бюджету в загальній сумі 34 798,4 тис. грн, з них 34 104,4 тис. грн – на придбання ноутбуків для педагогічних працівників комунальних закладів загальної середньої освіти та їх філій для організації дистанційного навчання, інших форм здобуття загальної середньої освіти з використанням технологій дистанційного навчання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ