Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Волині щеплення від поліомієліту отримали тільки 10% дітей

На Волині в рамках першого етапу кампанії з імунізації проти поліомієліту щеплення отримали тільки 514 дітей.
Фото: Depositphotos

Про це заявила завідувач відділу дослідження біологічних факторів Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Валентина Хомутінкіна, інформує власкор Гал-інфо.

Ця кількість щеплених становить лише 9% від запланованого. Серед закладів із найнижчим рівнем виконання плану – Локачинський ЦПМСД (0%), Камінь-Каширський, Маневицький, Прилісненський, Підгайцівський, Ківерцівському – до 2%. Тим часом у Нововолинському ЦПМСД охоплення щепленнями становить 40%.

Лікарка-епідеміологиня Беата Серватович наголосила, що в області налічується понад 9,5 тисячі доз вакцини від поліомієліту. Цього достатньо, щоб продовжувати рутинну імунізацію і зробити щеплення всім дітям від 6 місяців до 6 років із порушеннями Національного календаря щеплень. 

Саме ця категорія є цільовою в рамках першого етапу кампанії з імунізації проти поліомієліту, що розпочався 1 лютого і триватиме 3 тижні. На Волині за це час потрібно щепити близько 5,5 тисяч дітей.

Усі вони – в зоні ризику, адже невакциновані, або не повністю вакциновані діти можуть інфікуватися поліовірусом через побутові предмети чи іграшки і захворіти на поліомієліт — небезпечне інфекційне захворювання. Воно характеризується ураженням нервової системи та може призвести до невиліковного паралічу. У важких випадках — до смерті.

Довідково:

Поліомієліт невиліковний, на сьогодні не існує спеціального противірусного лікування цього захворювання. Але його поширенню можна запобігти завдяки щепленням.

Імунізація — єдиний спосіб захистити дитину від потенційно смертельної хвороби – поліомієліту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ