Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Волині триває укріплення кордону

Зараз майже уся лінія державного кордону з Білоруссю на Волині обплетена колючим дротом
фото Суспільне

На кордоні із Білоруссю на Волині тривають роботи з укріплення. Також за кордоном цілодобово стежать 29 тепловізійних камер.

Про це розповіла Суспільному речниця Волинського прикордонного загону Маргарита Вершиніна.

Зараз майже уся лінія державного кордону з Білоруссю на Волині обплетена колючим дротом. На українсько-польському кордоні роботи тривають.

Зі слів речниці, основна загроза на цій ділянці — спроби незаконного перетину кордону та переміщення контрабанди. Як додала Маргарита Вершиніна, упродовж минулого року волинські прикордонники виявили вісьмох порушників, які незаконно намагалися перетнути державний кордон з Республікою Польща та Білоруссю.

Один із тих, хто монтує паркан із колючого дроту — прикордонник інженерного підрозділу Ярослав. "Через таку колючку, хто продає? Ніхто не пролізе сюдою вже. Були ж такі ділянки взагалі незахищені", — каже він.

За допомогою дрона ситуацію на українсько-польському кордоні відстежує прикордонник Євген. Його завдання — виявляти порушників.

"Йдеться про людей призовного віку, які намагаються незаконно перетнути кордон поза пунктами пропуску. Переправлення незаконних контрабандних товарів, таких як сигарети, — каже прикордонник. — Здійснюється доповідь на відділ і вибуває група реагування для їхнього пошуку. Корегую дії їхні".

Контролює безпеку і охороняє кордон разом зі службовим псом 27-річний кінолог-прикордонник Вадим. Він розповів: "Лайф" допомагає йому знаходити порушників у темний час доби.

"Навіть вдень, коли порушник переховується в якомусь укритті, чи то кущах, чи то за деревом, Ми цього не можемо почути. Пес це дуже добре відчуває і показує мені своєю поведінкою", — додає кінолог.

Довідково:

За даними Волинського прикордонного загону, українсько-білоруський кордон у межах Волинської області має протяжність 214,7 кілометри, українсько-польський — 228.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ