Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

На Волині у мешканців прикордоння виявлено арсенал зброї та боєприпасів

Протягом останніх двох днів оперативними співробітниками Луцького прикордонного загону спільно з представниками Любешівського та Ратнівського відділів Національної поліції у мешканців прикордонних населених пунктів вилучено незареєстровану мисливську зброю, а також боєприпаси часів Першої та Другої світових війн. Про це повідомили у Держприкордонслужби України.

Напередодні прикордонники отримали інформацію про зберігання у власних помешканнях місцевих мешканців контрольованих прикордонних районів вогнепальної зброї та боєприпасів без передбаченого на те законом дозволу.

В рамках кримінальних проваджень за ст. 263 КК України (Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами) за ухвалами районних судів правоохоронцями було проведено 4 обшуки приватних помешкань жителів прикордоння.

Як результат, в Любешівському районі за трьома адресами вилучено 2 мисливські рушниці «ІЖ» та «Howa», зрізаний ствол до мисливської рушниці, козацька шабля, оптичний приціл та 36 набоїв різного калібру. А на Ратнівщині у мешканця села Підгір’я виявили цілий арсенал боєприпасів Першої та Другої світових війн. Серед знахідок – більше 100 одиниць різного калібру снарядів,  мін та гранат, більше тисячі штук набоїв різного калібру, 4 штик-ножа та 2 кг пороху. Як пояснив власник, це все результати пошуків на місцях ведення боїв, а зберігав для колекції.

Триває перевірка, всі знахідки буде відправлено на науково-дослідну балістичну експертизу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ