Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Волині ветеран, який втратив ноги на війні, організував ремонт вулиці

Підтримали чоловіка жителі вулиці, а односельці – допомогли зібрати грошей, щоб вирівняти дорогу
фото Суспільне

28-річний Дмитро Сливець із волинського селища Головне — ветеран АТО і повномасштабної війни. Під час одного з боїв на Херсонщині військовий втратив обидві ноги.

Нині пересувається на кріслі колісному, повідомляє Суспільне.

Як розповів чоловік, півтора кілометра від своєї хати до асфальтованої дороги через суцільну багнюку і калюжі подолати не може ні в кріслі колісному, ні на протезах, тому організував ремонт дороги.

Підтримали чоловіка жителі вулиці, а односельці – допомогли зібрати грошей, щоб вирівняти дорогу.

"До тих пір, поки Діма сюди не приїхав, ми так особливо не збирались ремонтувати дорогу тут, але те, що Дімі особливо не виїхати – ми самі це все розуміємо, вирішили, хто як може, тим допомогти", — каже місцевий житель Сергій Плинтюк.

Рік тому Дмитро Сливець разом з дружиною купив хату та оселився в селищі Головне. Чоловік каже, що збирається працювати у громаді. Тут заснував виробництво воріт, найняв робітників і платить податки. Планує також виготовляти бруківку та бордюри. Для нього вже підшукали цех для міні-підприємства, а поки чоловік організував ремонт дороги.

"З хати до магазину можу проїхати лише на своєму позашляховику, який переобладнав під свої потреби, бо колеса крісла колісного грузнуть в болоті. Я попросив хлопців зробити вулицю. Зараз розгорнуть пісок, а коли підсохне будемо щебінь сипати", — розповів Дмитро Сливець.

Місцеві жителі працюють над ремонтом дороги вже третій тиждень, каже один із тих чоловіків, який долучився до роботи Ігор Борух. На ремонт вже пішло 25 тисяч гривень, каже Дмитро Сивець. Частину витратив з власної кишені, частину — зібрали місцеві.

"Бюджет громади обмежений і сьогодні дохідна частина складає 15 мільйонів. Щоб зробити дорогу на цій вулиці треба щонайменше два мільйони гривень. Ми теж трошки включилися, завезли 60 тонн щебеню, я думаю, ще завеземо", — говорить селищний голова Микола Демедюк.

Зі слів Дмитра Сливця, ремонт дороги сподіваються завершити за місяць.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ