Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Волині завершились масштабні антитерористичні навчання

Три дні на Волині тривали антитерористичні навчання під егідою Координаційної групи Антитерористичного центру та обласного управління СБУ. Про це Гал-інфо повідомили у прес-службі Нацгвардії України.
На Волині завершились масштабні антитерористичні навчання. Фото: Нацгвардія

Участь у них взяли також військовослужбовці військової частини 1141 Західного ОТО Національної гвардії України.

За словами помічника начальника Управління СБУ у Волинській області Андрія Кузьменка, усі сценарії проведення навчань ретельно відпрацьовуються і максимально наближені до реальних. ­­­

ʺПід час навчань залучені підрозділи вчаться діяти злагоджено, аби подібні операції в реальних ситуаціях були успішнимиʺ, - розповів перший заступник командира частини – начальник штабу, майор Андрій Хомяк.

Дві перших доби правоохоронці шукали диверсантів на території Ковеля та району. Кожен мав своє завдання. Приміром, нацгвардійці разом з поліцейськими забезпечували пропускний режим: здійснюючи перевірку документів і транспортних засобів на встановлених блокпостах на виїздах з міста.  

Третього дня терористи ʺзахопилиʺ два вагони на території депо, взявши у заручники трьох працівників станції. Співробітники служби безпеки разом з іншими силовиками розгорнули спецоперацію зі знешкодження диверсантів.

Залізничний вокзал Ковеля оточили правоохоронці. Поблизу розгорнули оперативний штаб, силовики намагалися вийти з ʺтерористамиʺна контакт. Після чотирьох годин перемовин їх вирішують брати штурмом.

В операції із визволення заручників та затримання диверсантів взяли участь бійці ʺКордуʺ, ʺАльфиʺ та Нацгвардії. З одного боку до об’єкта рушив екіпаж БТРу, з іншого - штурмова група силовиків. За 15 хвилин терористи лишилися без зброї та вибухівки.

Нагадаємо, триває активна фаза навчань Combined Resolve XII.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ