Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На вул. Богданівській облаштують острівець безпеки та додаткову смугу руху

Відповідно до рішення міської комісії з безпеки дорожнього руху, у Львові на вул. Богданівській, на існуючому переході біля вул. Ф.Вовка збудують острівець безпеки.

Як інформує ЛМР, технічний елемент регулювання дорожнього руху стримуватиме водіїв від перевищення швидкості та, відповідно, дозволить зменшити аварійність на цій ділянці вулиці. Також поблизу, на підйомі від вул. Дорога Кривчицька в напрямі до вул. Ф.Вовка облаштують і додаткову смугу руху, довжиною близько 250 м, для того, щоб важкі або малопотужні транспортним засоби мали можливість підніматися на крутий схил, не сповільнюючи рух іншого транспорту.

Як наголосив керівник комунального відділу Личаківської райадміністрації Василь Паливода, острівець з’явиться на ділянці, де є ухил і поворот, і тут водії часто перевищують допустиму швидкість.

«Коли машини входять у той поворот, то  швидкість руху там понад 50 кмгод. В зимовий період, або коли є дощ, то автомобіль виносить до центру дороги. І, відповідно, виникають аварійні ситуації. А острівець безпеки і відповідне ознакування дороги буде заздалегідь попереджати водіїв, що треба тиснули не на газ, а на гальма. Йдеться про напрямок руху зі сторони вул. Тракт Глянський до вул. Пластової», - зазначив Василь Паливода.

Також тут на підйомі облаштують додаткову, другу, смугу руху. «Додаткову смугу не будуватимуть, а облаштують за допомогою розмітки і за мінімальних затрат. Це полегшить поїздки тим водіям, які їдуть в напрямі від району автостанції №2 до вул. Личаківської», - розповів Павло Сирватка.

Як додали у Личаківській районній адміністрації, виконати всі роботи мають до 30 червня цього року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ