Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На вулиці Чернівецькій запрацював новий світлофор

На вул. Чернівецькій, біля Приміського вокзалу, запрацював новий світлофорний об’єкт. Як наголошують в ЛКП «Львівавтодор», світлофор працюватиме в адаптивному режимі, тобто з використанням транспортних детекторів, що регулюють рух.
Фото ілюстративне

«Логіка роботи цього об’єкта побудована таким чином, що за відсутності транспорту для пішоходів вмикається зелений сигнал. Червоний сигнал вмикатиметься лише за умови наближення до пішохідного переходу транспортних засобів, окрім громадського транспорту, який має виділені смуги, які не конфліктують з регульованим пішохідним переходом.

При інтенсивних транспортних потоках, повноцінна тривалість фази зеленого сигналу світлофора для транспорту - 25 с, після цього автоматично вмикається зелене світло для пішоходів», – пояснює начальник відділу транспортного планування та моделювання ЛКП «Львівавтодор» Тарас Мазур.

Також через смугу для громадського транспорту влаштовано нерегульований пішохідний перехід. З обох сторін переходу, для підвищення безпеки руху пішоходів, встановлено горизонтальні секції жовтого кольору. Секції починають блимати при наближенні автобуса. При під’їзді автобусів до нерегульованого пішохідного переходу, вмикатиметься попереджувальний жовтий миготливий сигнал світлофора, а після проїзду транспортного засобу – червоний сигнал.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ