Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На вулиці С.Бандери відреставрували історичні вікна та балконний блок

У Львові у будинку на вул. С.Бандери, 18, у межах Програми співфінансування, відреставрували 5 автентичних вікон та 1 балконний блок.

 Про це розповіли у ЛКП «Бюро спадщини», пишуть в пресслужбі ЛМР. 

Вікна були у поганому стані та були покриті шарами старої фарби. Фахівці замінили пошкоджені дерев'яні частини новими вставками, замінили засклення, встановили віконний ущільнювач, поставили нові металеві зливи. А також відчистили збережені латунні ручки та фурнітуру.

Загальна вартість робіт склала 270 163 грн. «60% з цієї суми оплатив фонд Ебергарда Шьока, а решту суми - мешканці квартири. Дякуємо реставраторам за роботу, а свідомим мешканцям - за участь у Програмі», - зазначив керівник ЛК «Бюро спадщини» Павло Богайчик.

Нагадаємо, у минулому році у Львові відреставрували 16 вікон в будинках, розташованих у межах історичного ареалу міста. Ще 12 металопластикових вікон та балконних блоків замінили на дерев’яні. А у цьому році вікна з металопластикових на дерев’яні замінили у квартирах на вул. Парковій, 12 та на пл. Шашкевича, 2.

Додамо, у Львові діє Програма співфінансування реставрації дерев’яних вікон та заміни пластикових на дерев’яні. Вона передбачає, що при реставрації 60% вартості робіт оплачує міська рада, а 40% – мешканці. В разі заміни пластикових вікон на дерев’яні частки співфінансування  становлять 50% на 50%.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ