Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Виговського відкрили Центр надання адміністративних послуг

Усі послуги мешканці Залізничного району можуть отримати «на місці» – запрацював новий Центр надання адміністративних послуг на вул. І.Виговського, 32, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Подати звернення, записатись на прийом до посадовця, подати заяву на отримання адміністративної послуги та отримати її результат – все це доступно у новому офісі ЦНАП. Також тут вперше встановлена система пост-терміналів і є можливість одразу оплачувати послуги на місці. У тестовому режимі офіс почав працювати 2 серпня.

«ЦНАП на І.Виговського – вже п’ятий офіс після пл. Ринок, який ми відкриваємо у Львові. І кожного разу, відкриваючи офіс, додаємо додаткову функцію, враховуючи і попередній досвід інших офісів, і відгуки відвідувачів, щоб ЦНАП надавав весь комплекс послуг належної якості і людям було комфортно.

Зокрема, ЦНАП на І.Виговського одразу почав працювати із супутньою послугою – оплата карткою на місці. Встановлена система пост-терміналів, тобто будучи власником банківської картки будь-якого банку, замовляючи платну послугу, одразу біля адміністратора можна за неї оплатити і чек долучається до пакету документів. Це вперше, і жоден ЦНАП  в Україні немає такої послуги. Паралельно цю послугу ми запустили у ЦНАПах на Хвильового, Левицького і на  пр. Червоної Калини», -  розповідає Валентина Бартошик, начальник адміністративно-господарського управління ЛМР.

Весь комплекс послуг, починаючи з реєстрації місця проживання, звернення до міської ради, запис на прийом до міського голови і до посадовців, можна зробити і в офісі на І.Виговського, і також зробити це можна в електронному вигляді. Зокрема, мешканці можуть звернутися у ЦНАП за такими послугами:

– Львівської міської ради та її структурних підрозділів (в тому числі і документів дозвільного характеру);

– Державної міграційної служби (оформлення та видача паспорта громадянина України, вклейка фотокартки при досягненні 25- та 45-річного віку, реєстрація та зняття з реєстрації місця проживання громадян);

– Державної реєстраційної служби (реєстрація речових прав, реєстрація юридичних осіб та СПД тощо);

– Держгеокадастру у м. Львові Львівської області;

– Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у Львівській області (подача декларації про початок виконання підготовчих робіт, будівельних робіт, про готовність об’єкта до експлуатації);

– Держгірпромнагляду (реєстрація великотоннажних та інших технологічних транспортних засобів) тощо.

Співпрацюючи із Залізничною районною адміністрацією у частині прописки-виписки, планують відтестувати двогодинний формат надання послуг по реєстрації і зняття з реєстрації місця проживання: клієнт подає належний пакет документів і через дві години може забрати результат. Якщо такий формат буде успішний, його впроваджуватимуть у роботі в інших офісах.

У новоствореному офісі – такий же принцип роботи, працюють до 20:00 год. двічі на тиждень, буде робоча субота. Також потрапити на прийом до адміністратора можна попередньо замовивши візит через сторінку на сайті міської ради.

ЦНАП у Залізничному районі є достатньо просторим, розрахований на 400 відвідувачів. Його площа – 300 кв. м. Приміщення має великий конференц-зал, що дає можливість на місці проводити навчання для адміністраторів, особисті прийоми суб’єктів надання адміністративних послуг тощо. Створено також, як і в інших Центрах, умови для людей з особливими потребами: приміщення облаштоване мемосхемами для незрячих, для людей, які пересуваються на візку – облаштований комфортний заїзд, є побутові зручності, доступ до інтернету, офіс обладнаний електронною системою керування чергою.

Новостворений ЦНАП поділений на такі  функціональні зони:

– рецепція («Інформаційна довідка»), де можна отримати бланк заяви, інформаційну картку адміністративної послуги з переліком документів, зареєструватись в електронній системі керування чергою;

– зала очікування та написання заяв;

– дитячий куточок;

– дві операційні зали.

Роботу нового офісу забезпечуватимуть 15 адміністраторів відділу «Центр надання адміністративних послуг» Львівської міської ради. Поки працює 9 адміністраторів, тому залишається 6 вакансій.

Серед найпопулярніших послуг у ЦНАПах – реєстрація бізнесу, прописка дітей і зняття з реєстрації, також питання індивідуального опалення, майнові відносини у справах дітей. Із жовтня у ЦНАПі планують запровадити послугу із  замовляння і виготовляння паспортів.

«Нехай це приміщення буде правдивим храмом перебування любові і добра, куди би кожна людина зайшла і дійсно відчула себе потрібною. Служіть і ставтеся до людей з любов’ю», - зазначив під час освячення отець Сергій Швагла.

Нагадаємо, ЦНАП на І. Виговського, 32 – уже п’ятий у Львові. Окрім офісу на пл. Ринок, отримати адміністративні послуги можна, скориставшись послугами офісів на вул. К. Левицького, 67 (Личаківський і Галицький райони), пр. Червоної Калини 72а (Сихівський район), вул. М. Хвильового, 14а (Шевченківський район).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ