Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

На вихідних біля Львова відбудуться змагання з драгонботу

Вже третій рік поспіль спортивний клуб «Отаман» організовує всеукраїнські змагання з драгонботу. У селі Наварія, що у Пустомитівському районі, на вихідних відбудуться змагання з драгонботу в рамках Кубка України (200 м та 500 м) та Кубка Львова (2000 м.) у змішаному (чоловіки та жінки) та відкритому (чоловіки) класах.

Про це повідомили в управлінні молоді та спорту Львівської міської ради.

«Приємно визнавати, що інтерес до нашого виду спорту щороку зростає. На перших змаганнях два роки тому виступили 10 команд, цьогоріч очікуємо приблизно на 15 колективів. Завжди ставимо перед собою одну ціль – перемогти. Ці змагання – завершальний акорд клубних змагань у сезоні, кульмінацією якого був клубний чемпіонат світу в Угорщині. Він, до слова, став наймасовішим в історії – участь у ньому взяли більше 6500 учасників. Що цікаво, для спортсменів збірної України змагання Кубка України та Кубка Львова стануть лише одним з етапів підготовки до чемпіонату Європи, який наступного тижня стартує в Німеччині (Брандербург), а також до чемпіонату світу в США (Атланта), який з відбудеться з 12 по 16 вересня. Змагання Кубка України та Кубка Львова будуть також одним з етапів відбору у національну збірну України», - розповів Андрій Маслюк, капітан спортивного клубу «Отаман».

P.S. Драгонбот - велике 20-місне каное, з головою та хвостом дракона. Попереду сидить барабанщик, який б'є у великий барабан, задаючи ритм веслярам. Двадцять веслярів сидять по десять з кожного боку. На кормі перебуває керманич. Офіційні змагання проводяться тільки на 10-місних і 20-місних човнах на дистанціях 200, 250, 500, 1000 і 2000 метрів у чоловічому, жіночому і змішаному класах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ