Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура  |  Спорт

На вихідних у Львові стартує Європейський тиждень мобільності

Львів уже ввосьме долучатиметься до проведення Європейського тижня мобільності. Проте, цього року його проведення є чи найбільш актуальним за ці роки.
Європейський тиждень мобільності у Львові

У липні місто прийняло План дій з розвитку транспорту у Львові до 2020 року, який задекларував принципи сталої мобільності та наміри щодо реалізації заходів з розвитку сталих способів пересування. Цьогоріч також Львів розпочинає процес розробки Плану сталої міської мобільності, стратегічного документу, який визначатиме транспортну політику міста щонайменше на 10 років.

Стартує Європейський тиждень мобільності (ЄТМ) 15 вересня у Урбан бібліотеці (вул. Устияновича, 4) у форматі Urban Café, де представники міської влади та іноземні гості із Швейцарії та Німеччини зможуть розказати і показати, як планують зменшувати транспортне навантаження Львова, ділитимуться ідеями та чекатимуть дискусії від містян. На відкриття ЄТМ запрошують не тільки урбаністів, але і зацікавлених львів’ян. 

А допоки, дорослі дискутуватимуть, для дітей організували велозабави, які відбуватимуться  15-16 вересня у парку І. Франка. Організатори свята «Колесо Вітрів». У суботу в парку з двоколісним транспортом чекають усіх львів’ян від 14-21 року.  Організатори обіцяють цікавий велоквест містом, із завдань: орієнтування, знання історії та краєзнавство. А найменших від 3 років, із своїми велосипедиками вже чекатимуть у неділю, також у парку Франка. Для малечі придумали 6 різних конкурсів, де найкращих обиратимуть поліцейські із велопатруля.

У рамках ЄТМ також заплановані зустрічі та дискусії в Урбан бібліотеці, де обговорюватимуть транспортну еволюцію Європейських міст, аналізуватимуть попередні стратегії Львова та транспортні проблеми Тренери також планують провести зустрічі із водіями маршруток, де їх навчатимуть етики поведінки із пасажирами.

З понеділка 17 вересня  поліція і активісти навчатимуть правил поведінки їзди на велосипедах дітлахів у школах, та різноманітних компаніях . Це така своєрідна підготовка до 20 вересня, де усіх львів’ян попросять пересісти із приватних авто і поїхати на роботу велосипедом. Саме цього дня відбуватиметься осіння акція Велосипедом на роботу. Львів’ян запрошують приїхати на велосипеді на сніданок на пл. Ринок до фонтану Нептуна з 8 до 9 ранку. На учасників чекає багато приємних сюрпризів, серед який запашна кава та конкурси від Next bike. До речі, пересісти на двоколісний транспорт у цей день спробують депутати та чиновники міської ради. 

Закінчиться тиждень європейської мобільності 21-22 вересня на площі Митній . Там для львів’ян організують різноманітні активності. Зокрема,  фестиваль вуличної  їжі, виставка альтернативного транспорту, різноманітні тренінги, фільми про мобільність  тощо.

Кульмінацією ЄТМ є «День без автомобіля», під час якого міста-учасники виділяють одну або декілька зон виключно для пішоходів, велосипедистів і громадського транспорту. У 2017 році 1352 міста відзначили День без авто.  Його запланували на  22 вересня.

Європейський Тиждень Мобільності у Львові організовується в рамках проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні», яке виконується німецькою урядовою компанією «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH», та КУ Інститут міста. Партнерами заходу є Next bike та Львівська асоціація велосипедистів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ