Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На вихідних запрацює дитяча залізниця у Львові

Дитячі магістралі Львівської залізниці відкривають сезон пасажирських перевезень, - інформує прес-центр Львівської залізниці.
На вихідних запрацює дитяча залізниця у Львові

Вже традиційно у першій декаді травня дитячі магістралі регіональної філії ʺЛьвівська залізницяʺ відкриють новий сезон пасажирських перевезень. Початок урочистостей цього року на Львівській дитячій залізниці запланували на 10:00 та 11:00 год. 4 і 5 травня відповідно. Луцька мала магістраль відкриє двері для відвідувачів 5 травня о 13:00 год. Дитяча залізниця у Рівному розпочне урочистості 9 травня о 10:00 год.

Дитячі магістралі Львівської регіональної філії розташовані у мальовничих куточках Львова, Ужгорода, Луцька та Рівного і є унікальними позашкільними гуртками та улюбленим місцем сімейного дозвілля із понад 60-літньою історією. Львівська дитяча залізниця утворилася на території Стрийського парку 68 років тому на основі колії, прокладеної для підвезення експонатів Крайової виставки. Сьогодні вона має дві станції – Паркову та Сонячну. Довжина колії – 1,2 км. Луцькій дитячій залізниці цьогоріч виповнюється 65! Ця дитяча залізниця розташована у затишній місцині вздовж річки Сапалаївки і має довжину 1,5 км (колія тупикова). Тут розташовані дві станції – Росинка і Водограй. 70-літній ювілей із часу створення цьогоріч відзначатиме найдовша серед малих магістралей Львівської регіональної філії – Рівненська дитяча залізниця: 2,5 км її колії пролягають у центрі міста, на березі річки Устя. Колія залізниці тупикова, з двома станціями – Партизанська та Озерна. Мала Закарпатська магістраль теж розташована практично у центрі Ужгорода. Довжина залізничного шляху тут становить близько 1,2 км, а поїзд курсує між станціями Молодіжна та Парк. У 2016-му році зусиллями залізничників та місцевих органів виконавчої влади дитяча залізниця Закарпаття відновила свою роботу після вимушеної 7-річної перерви і вже втретє готується відкривати повноцінний сезон пасажирських перевезень. 

Львівська дитяча залізниця працюватиме щовихідних та у державні святкові дні з 12:00 до 17:00 год., у Рівному у святкові та вихідні дні дитяча магістраль прийматиме гостей із 10:00 до 16:30 год., Луцька дитяча залізниця впродовж травня працюватиме лише в неділю, а влітку – теж у вихідні та святкові дні з 11:00 до 16:10 год., поїзд Закарпатської малої залізниці здійснюватиме рейси у вихідні та святкові дні з 11:20 до 16:30 год. Крім того, дитячі магістралі Львівської залізниці приймають замовлення на організацію групових перевезень у інші дні тижня.

За словами керівників та викладачів дитячих магістралей, за допомогою колег із виробничих підрозділів регіональної філії до роботи у новому сезоні підготували усе необхідне – обладнання, рухомий склад, і, звичайно, юних залізничників. Загалом цього року літню виробничу практику на малих магістралях регіональної філії ʺЛьвівська залізницяʺ пройдуть понад 1,4 тис. хлопців та дівчат. Тож на всіх відвідувачів очікує не лише приємна, а й доволі цікава подорож, адже наставники та учні готують для гостей розважально-пізнавальну програму.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ