Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

На Янівському кладовищі вшанували героїв Листопадового Чину

Сьогодні, 1 листопада, з нагоди відзначення 101-ї річниці утворення Західноукраїнської Народної Республіки біля Меморіалу Українських Січових Стрільців на Янівському кладовищі відбулось урочисте віче, під час якого вшанували борців за волю України.
На Янівському кладовищі вшанували героїв Листопадового Чину

Студентство і громадськість поклали квіти до Меморіалу УГА та УСС, опісля чого відбулась панахида за всіма, хто віддав життя у боротьбі за незалежність України.

Участь у заході взяв заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

“Історія України непроста, українці у всі часи мріяли мати власну, сильну, незалежну державу. Сьогодні – 101-ша річниця Західноукраїнської Народної Республіки – це мужній подвиг хлопців, які боролись за свою державу. Дуже приємно, що у сьогоднішніх заходах багато людей різного віку, особливо тішить око наша молодь, студентство, яке прийшло сюди, щоб вшанувати героїв. Мусимо пам’ятати, що ми сьогодні тут завдяки нашим героям. Ми усі, і політики, і громадськість,повинні докласти зусиль, щоб ця війна закінчилась, але завершитись вона має нашою перемогою, без жодного метра втрати території. Окупант  повинен піти геть, бо українці є миролюбною, європейською нацією. Дякуємо кожному, хто захищає українські кордони.  Ми повинні плекати пам'ять про тих, хто сто один рік тому  віддав своє життя за нашу незалежну, вільну, суверенну Україну”,  -  зазначив Іван Собко.

Нагадаємо, реконструктори у Львові відтворили події Листопадового чину.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ