Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Яворівщині тривають роботи з будівництва еколого-просвітницького візит-центру

Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
1/4
Представники департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА проконтролювали хід реалізації проєкту ʺРовеЛове Розточчя – разом попри кордониʺ, а саме – будівництво сучасного еколого-просвітницького візит-центру у відпочинковому осередку ʺВерещицяʺ, - інформує 6 травня пресслужба ЛОДА.

Візит-центр створюють з метою проведення еколого-просвітницьких акцій та збільшення туристичних потоків на Яворівщину. Він складатиметься з двох частин:

  • хостел для велотуристів;

  • конференц-зал для проведення різноманітних заходів та зустрічей на природоохоронну тематику.

Оглянули виконаний обсяг робіт, обговорили з будівельниками проблемні питання, шукали шляхи їх вирішення, щоб новий еколого-просвітницький центр відкрив свої двері для відвідувачів до кінця літа та став візитною карткою транскордонного природного регіону ʺРозточчяʺ.

Працівники департаменту провели обміри будівлі для підготовки виставки про технологічні рішення, які застосовувались при проєктуванні еколого-просвітницького візит-центру. Виставка буде представлена в конференц-залі осередку ʺВерещицяʺ до відкриття. На виставці будуть представлені новітні технології опалення, вентиляції, водопостачання та сонячних колекторів, адже будівля центру спроектована за найсучаснішими технологіями енергозбереження, з використанням сонячних акумуляторів, твердопаливного котла та інших технологій.

Довідково:

Проєкт ʺРовеЛове Розточчя – разом попри кордониʺ фінансується Європейським Союзом через Програму транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020.

Партнерами цього Проєкту від України виступають Департамент екології та природних ресурсів Львівської ОДА, Яворівський НПП, Асоціація органів місцевого самоврядування ʺЄврорегіон Карпати-Українаʺ, а від Польщі – Уряд Маршалковський в Любліні, Розточанський парк народовий та Ґміна Замость.

У рамках проекту реалізовуються та заплановані до реалізації заходи, спрямовані на:

- створення нових велосипедних маршрутів на Розточчі (на території України та Польщі);
- маркування веломаршрутів та облаштування пунктів обслуговування велотуристів;
- підвищення професійного рівня працівників природоохоронних установ;
- промоцію екотуризму тощо.

Ключовим заходом проекту з української сторони є будівництво еколого-просвітницького візит-центру та його облаштування в Яворівському національному природному парку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ