Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

На західному кордоні побільшало нелегальних мігрантів – 310 з початку року

Протягом першого півріччя на західному кордоні України зафіксували збільшення кількості нелегальних мігрантів, які незаконно намагаються потрапити до країн Євросоюзу. Про це повідомила прес-служба Мостиського прикордонного загону.

Лише за перше півріччя, зауважили у прес-службі,  охоронці західного кордону затримали 310 нелегалів, що на чверть більше, ніж за аналогічний період минулого року. Серед «шукачів кращої долі» найбільше в’єтнамців (125 осіб), іракців(35 осіб) та громадян Туреччини (27 осіб). Кордон на Закарпатті досі залишається «найулюбленішим» маршрутом для іноземців, які намагаються перетнути рубіж за межами пунктів пропуску. 

Крім того, правоохоронці продовжують боротьбу з незаконним трафіком наркотичних речовин через державний кордон. Прикордонники удвічі частіше виявляли спроби перевезення через кордон психотропних засобів та вп’ятеро – наркотичних речовин. 

На тридцять відсотків збільшилась кількість знайденого бурштину, який подорожні контрабандою намагалися перемістити до країн Євросоюзу. Від початку року прикордонники виявили майже 215 кілограмів коштовного каміння. 

За перше півріччя 2018 року прикордонники підрозділів Західного регіонального управління затримали майже 5 тисяч порушників правил перетину державного кордону та понад 6 тисяч осіб притягнули до відповідальності. 

Також виявили 40 викрадених автомобілів та вилучили понад півтора мільйона пачок контрабандних цигарок. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ