Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Закарпатті не створена жодна опорна школа

Поширена деякими ЗМІ інформація про скорочення навчальних класів на Закарпатті через створення опорних шкіл не відповідає дійсності. Про це повідомив очільник Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

"Закарпаття – одна з кількох областей України, де немає скорочення населення. Порівняно з минулим роком кількість першокласників, що підуть у школу 1 вересня, у нас навіть збільшилася.

На Закарпатті немає  малокомплектних шкіл, тому ні про яке закриття чи скорочення навчальних класів не може бути й мови. У нас не створена жодна опорна школа, всі учні навчатимуться там, де й навчалися минулого року, ніхто нікого підвозити в сусідні села не буде.

Тому «новина» про те, що з 2016 – 2017 навчального року на Закарпатті скоротять класи, а дітей довозитимуть у інші школи – фейк", - зазначив Геннадій Москаль.

"Прошу журналістів уважніше ставитися до поширення інформації, щоб не вводити в оману читачів", - додав голова Закарпатської ОДА.

Як писало Гал-інфо, з 1 вересня понад 140 опорних шкіл запрацює в Україні. Лідерами за їх кількістю є Кіровоградська, Київська, Вінницька, Дніпропетровська та Тернопільська області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ