Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

На Закарпатті попрощалися з легендарним 23-річним командиром роти 93-ї мехбригади Володимиром Ціриком

На Закарпатті попрощалися із 23-річним командиром роти 93-механізованої бригади Володимиром Ціриком.

Боєць із позивним "Оса" загинув на Луганщині. 9-та рота, якою він командував, цілий рік тримала оборону у Пісках, але згодом була перекинута в Луганську область. Саме там 18 липня "Оса", повертаючись із бойового завдання, потрапив у ворожу засідку, БМП бригади підірвалася на протитанковій міні, після чого терористи відкрили вогонь на ураження.

В останню путь юного офіцера ЗСУ провели рідні, побратими та односельці. Поховали Володимира у рідному селі Угля Тячівського району.

Він був неодруженим і єдиним сином у матері, яка виховувала його сама. Тільки торік хлопець випустився з Національної академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного.

Андрій Ступак, військовий 93-ї механізованої бригади, згадує: "У 15-му році ми були в Пісках десять місяців. Була людина, яка прийшла в армію зовсім після "учебки", абсолютно молодий, абсолютно зелений, але з неабияким завзяттям. Ми тоді всі були здивовані, що такий у нас молодий командир. Через якийсь час у Пісках його поважали всі".

"Дуже відважна людина, не дивлячись на його молодий вік. Показав, як мені треба робити, як і моїм побратимам. Він навчив всіх... Моя присутність, каже, я живий вернувся, це значить добрий командир", – розповідає військовослужбовець 93-ї механізованої бригади Олексій Дубок.

5 канал

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ