Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Закарпатті врятували туристку, яка скотилася у 300-метрову прірву

У Закарпатській області рятувальники надали допомогу туристці, яка зірвалася з обледенілого схилу та скотилася у 300- метрову прірву, - ДСНС України у Facebook.

"9 січня о 19:20 в оперативно-рятувальну службу надійшло повідомлення, що під час проходження туристичного маршруту двома туристами в районі полонини Рогнеска (підніжжя г. Петрос Рахівського району), 29-річна киянка зірвалася з обледенілого схилу та скотилася у 300- метрову прірву. Як наслідок, дівчина отримала травму ноги, рвані рани кистей рук і не могла самостійно пересуватися.

Рятувальників викликав її колега, який став свідком події. Чоловік не розгубився: спустився до постраждалої і, до прибуття фахівців, знаходився біля постраждалої", - йдеться у повідомленні.

Для проведення пошуково-рятувальних робіт в район г. Петрос було направлено 8 чоловік особового складу та дві одиниці техніки Ясінянського та Рахівського гірських пошуково-рятувальних відділень.

У складних погодних умовах (значний сніговий покрив, а також лавинна небезпека) о 00:50 10 січня рятувальникам вдалося дістатися до місця знаходження туристів.

Потерпілій дівчині негайно було введено знеболювальні препарати та накладено шину на травмовану ногу. Через нічну пору доби та небезпеку сходження лавин, рятувальники прийняли рішення зачекати до початку світлового дня.

Вже вранці, оминаючи лавинонебезпечні ділянки, за допомогою спеціальних нош «волокуш», рятувальники розпочали транспортування потерпілої. Подолавши відстань близько 7 км, працівники ДСНС дісталися до свого транспортного засобу й відвезли потерпілу до Рахівської районної лікарні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ