Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Закарпатті затримали третю групу нелегалів з Алжиру

Вночі 17 липня прикордонники Чопського загону затримали чергову групу нелегалів з Алжиру. Про це інформує Державна прикордонна служба України.

Про можливу спробу порушення держрубежу дізналися співробітники оперативно-розшукового підрозділу прикордонників. За даними оперативників, нелегалів мали перевозити автомобільним транспортом з Києва.

В рамках операції «Карпати 2021» прикордонники організували взаємодію з міграційною поліцією ГУНП в Закарпатській області. Правоохоронці встановили ймовірне місце порушення кордону та виставили додаткові спільні наряди прикордонників зі співробітниками Нацполіції. Один з нарядів на околиці села Кам’яниця Ужгородського району зупинив легковий автомобіль служби таксі. У транспортному засобі, яким керував 20-річний закарпатець, перебували троє іноземців. Один з них мав при собі закордонний паспорт громадянина Алжиру, інші двоє не мали документів, проте також назвалися алжирцями.

Правопорушників доставили у прикордонний підрозділ. Вирішується питання щодо притягнення іноземців до відповідальності за спробу незаконного перетинання кордону (ч.2 ст.204-1 КУпАП), а водія за незаконне перевезення іноземців ( ч.1 ст.206 КУпАП).

Варто зауважити, що попередньої доби в рамках операції «Карпати» на Закарпатті затримали ще дві групи нелегалів з Алжиру. Двох іноземців зупинили, коли ті саме перелазили через загородження на кордоні зі Словаччиною. Ще двох алжирців без документів виявили на контрольному посту «Нижні Ворота». Іноземців без документів віз їхній земляк. Наразі їх притягнуто до адмінвідповідальності за ч.1 ст. 203 КУпАП та призначено покарання у вигляді штрафу в розмірі 5100 гривень за особу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ