Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Жовківщині відкрили сучасну сімейну ферму на 20 корів

Сьогодні, 31 жовтня, у селі Поляни Жовківського району, відкрили молочну ферму. Сучасне господарство – сімейна справа Руслана Сало. Чоловік разом із донькою утримують 20 корів, - прес-служба Львівської ОДА.

Сім’я надзвичайно любить працювати з тваринами і до питання створення ферми підійшла відповідально, використовуючи усі можливі сучасні підходи. Відтак господар став учасником Проекту «Розвиток молочного бізнесу в Україні», що фінансується і підтримується урядом Канади. За підтримки проекту сім'я отримала  гумові коврики, поїлки, лампи для освітлення, вентилятор із системою автоматичного управління.

«Люди бояться невідомості. А через участь в Проекті ми маємо можливість бути в середовищі тих людей, фермерів, спеціалістів, які можуть підтримати та допомогти», - розповів власник ферми Руслан Сало.

Спільно із господарями участь в урочистому відкритті ферми взяли представники Департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації, Львівської аграрної дорадчої служби, а також президент благодійної Фундації при агенції Сокодеві Гейтан Жордуен.

Гейтан Жордуен розповів присутнім про свою ферму у провінції Квебек, поділився власним досвідом фермерства та наголосив на важливості праці поколінь у господарстві.

Руслан Сало разом із донькою Надією не планують зупинятись на досягнутому. У вересні сім'я закупила 10 племінних високопродуктивних нетелей джерсейської молочної породи з Данії, донька Надія пройшла навчання в Голландії з вивчення технології виготовлення сирів. Відтак у майбутньому планують не лише розвинути виробництво молока, але й налагодити його переробку.

«Успішне створення та відкриття сімейних молочних ферм, дозволяє  не лише  створити робочі місця, але й розвивати виробництво продукції з вищою доданою вартістю», - зазначив начальник управління розвитку сільськогосподарського виробництва, продовольства та аграрного ринку департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Ігор Вус. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ