Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Жовківщині відкрили відділ прикордонної служби «Рава-Руська»

Сьогодні, 31 березня, у селі Річки Жовківського району, після модернізації запрацював відділ прикордонної служби «Рава-Руська» Львівського прикордонного загону.

Із відкриттям прикордонників привітала та нагородила відзнаками керівник апарату Львівської ОДА Маріанна Вільшинська.

«Прикордонник – це людина, яка першою визначає друг чи ворог стоїть перед нашою країною. Прикордонники – це люди із гострим розумом, твердим серцем і навиками психолога. Ви – наш захист і, без сумніву, важлива ланка в системі зміцнення національної безпеки, захисту політичних, економічних і військових інтересів незалежної України. Віримо, що спільними зусиллями український прапор майорітиме на усіх рубежах нашої держави», - наголосила Маріанна Вільшинська.

До складу модернізованого відділу увійшли відділ прикордонної служби «Грушів» та «Салаші». Окрім цього, на базі відділу створили ще два відділи – типу В, які охороняють лише зелений кордон та типу А, що здійснюють виключно пропускні операції пунктів пропуску.

«Відбувся чіткий розподіл між військовослужбовцями, які здійснюють пропускні операції в пункті пропуску типу А і типу В – люди, які лише охороняють зелений кордон. І є ще також тип Б, військовослужбовці, які здійснюють і пропускні операції і охороняють зелений кордон. За рахунок цього збільшилась щільність охорони державного кордону», - розповів начальник відділення інспекторів прикордонної служби тип А «Рава-Руська» майор Юрій Барбіч.

Також у рамках урочистого заходу гості оглянули приміщення відділу прикордонної служби, а також  подивилися на озброєння та техніку прикордонників.

Зазначимо, що Львівський прикордонний загін охороняє державний кордон з Республікою Польща на ділянці протяжністю 219 кілометрів 500 метрів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ