Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

НАБУ проведе розслідування стосовно експосадовця управління енергоринку НКРЕКП

Як повідомили 26 березня у прес-службі Спеціальної антикорупційної прокуратури, надано дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно ексзаступника начальника управління енергоринку НКРЕКП.

Вищий антикорупційний суд задовольнив клопотання детективів НАБУ погоджене прокурором САП про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування (in absentia) стосовно колишнього заступника начальника управління енергоринку НКРЕКП, підозрюваного у зловживаннях під час застосування так званої формули ʺРоттердам+ʺ, збитки від якої сягають понад 18 млрд 868 млн гривень.

Зважаючи на переховування вказаної особи від правосуддя, органом слідства прийнято рішення про проведення саме такої форми досудового розслідування.

Разом з тим повідомляємо, що підозрюваним, щодо яких надано дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування, не заборонено в’їзд в Україну – вони наділені можливістю та беззаперечним правом самостійного відстоювання своєї позиції у кримінальному провадженні у відповідності до принципу змагальності, закріпленому в ст.22 КПК України.

Нагадаємо, дії підозрюваного кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України.

18 вересня 2019 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду України підтримала позицію прокурорів САП та постановила рішення про надання дозволу на затримання з метою приводу для розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою колишнього заступника начальника управління енергоринку НКРЕКП.

11 листопада 2019 року Апеляційна палата ВАКС задовольнила апеляційну скаргу прокурора та обрала для колишнього службовця запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, колишнього працівника МВС України викрили на співпраці з ФСБ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ