Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

НАБУ розслідує корупцію на львівському авіаремонтному заводі

У Франківському районному суді Львова триває слухання справи про хабарництво у Львівському міськвиконкомі. НАБУ розслідує ймовірну корупцію на Львівському державному авіаційно-ремонтному заводі.

США і Україна солідарні проти кремлівського рашизму. На Москві називають «убивцями» країни, які хочуть озброїти Україну для протистояння руским загарбникам. Китайський лідер товариш Сі «опростоволосив» кремлівського диктатора. На РФ урочисто відзначають два ганебні ювілеї.

Справа про хабарництво у Львівському міськвиконкомі

У Франківському районному суді Львова 20 грудня відбулось продовження слухання кримінальної справи стосовно колишнього керівника міського управління ЖКГ, якого затримали під час отримання ймовірно другої частини хабара – 80 тисяч гривень – від представника фірми «Лембуд» за сприяння в укладенні угоди на ремонт будинку ОСББ за кошти місцевого бюджету.

Голова правління ОСББ, в будинку якого фірма «Лембуд» виконала неякісні будівельно-ремонтні роботи, давав покази у кримінальній справі – відповів на питання сторони державного обвинувачення і захисників обвинуваченого.

Головуюча суддя Світлана Мартьянова задовольнила клопотання прокуратури стосовно продовження умов утримання фігуранта кримінальної справи, слухання якої буде продовжне у січні 2018 року.

Службовців ЛДАРЗ перевіряє НАБУ

Детективи Національного антикорупційного бюро проводять досудове розслідування за фактом ймовірної розтрати 8 мільйонів гривень, яку можливо вчинили посадові особи Львівського державного авіаційно-ремонтного заводу під час закупівлі впродовж 2014-2016 років деталей за завищеними цінами у фірм, що пов'язані між собою. Мова йде про комплектуючі до літаків Міг-29, деякі з яких закупили за цінами у 6 та 10 разів вищими, аніж вони коштували в інших компаніях.

Нагадаємо, у листопаді 2017 року керівництво державного концерну «Укроборонпром» звільнило Олександра Кравчука, директора ЛДАРЗ, який може бути причетним до розтрати державних коштів. Причиною звільнення стали численні факти порушень і недоліків у фінансово-господарській діяльності підприємства.

Україна та США солідарні проти рашизму

Генеральна Асамблея ООН під час пленарного засідання прийняла резолюцію про боротьбу з героїзацією нацизму, неонацизму та інших видів дискримінаційних практик, яку Москва щорічно вносить на голосування. Україна та США стали єдиними країнами, які виступили проти прийняття документа. Ще 49 країн, зокрема Німеччина, Франція та інші країни ЄС, під час голосування утримались.

Причина солідарного протистояння США і України полягає в тому, що за бурхливою діяльністю боротьби з нацизмом Москва цинічно приховує розквіт власного рашизму – найвищої й останньої стадії звироднілого фашизму.

Москва назвала Канаду і США «вбивцями»

Офіційні Вашингтон і Канада, які розглядають поставки в Україну зброї, «штовхають керівництво України на військові авантюри». Таку точку зору оприлюднив представник руских загарбників при ООН під час засідання Ради Безпеки ООН з проблематики легкої і стрілецької зброї.

Представник Кремля обурився, що Канада заявила про готовність видавати своїм компаніям ліцензії на постачання зброї в Україну, а компанії США вже постачають зброю для Києва.

Котирування руского держбанку впали вдруге – «Санкції, сер»

Акції банку ВТБ знову різко впали на Московській біржі. Це другий за останній час обвал котирувань ВТБ, який настав через 5 тижнів після першого: у листопаді його цінні папери втратили 15% вартості впродовж трьох днів, а за два останні дні – ще 7,8%.

За підсумками торгів у середу, 20 грудня, акції ВТБ знецінились на 5,14% і закрились на мінімальній позначці від грудня 2014 року – 4,591 копійки за акцію. Капіталізація банку скоротилась на 190 мільярдів рублів за місяць і 350 мільярдів рублів від початку року: за масштабом падіння – на 37% від січня – ВТБ обігнав всі «блакитні фішки» руского ринку.

Товариш Сі підвів товариша Владіміра під буддійський монастир

Демонстративний розворот руского газового експорту на Схід, анонсований після різкого погіршення відносин із ЄС у 2014 році і закріплений у державній сировинній стратегії Москви на найближчі 13 років, зайшов у глухий кут. На Москві вважають, що каменем спотикання стало питання ціни руского газу. Натомість у Пекіні делікатно дають зрозуміти, що з рускими не хочуть мати жодних справ. У КНР вирішили переглянути політику відмови від вугілля, а також зацікавились купівлею скрапленого газу від США. Водночас Китай уже купує газ у Середній Азії за цінами, що нижчі руских, і розвиває власний видобуток сланцевого газу. Отож у Піднебесної нема нагальної необхідності у закупівлях газу на РФ навіть за зниженою ціною.

Спочатку на Кремлі буди переконані, а це було у 2014 році, що будуть продавати Китаю газ по $600 за тисячу кубів. На початку грудня 2017 року Москва впрошує Пекін купувати газ по $250 за тисячу кубів. А це вже цілком інша ціна, тобто не така, під яку розраховували витрати на будівництво газогону «Сила Сибіру».

У «Газпрому» свій «синдром Навального» – «український транзит»

За звітний період від 1 січня по 15 грудня 2017 року експорт руского газу в далеке зарубіжжя зріс на 8,3% – до 184,2 млрд куб. метрів, – цитує ТАСС повідомлення «Газпрому». У порівнянні з періодом від 1 січня по 15 грудня 2016 року приріст газового експорту становить 14.1 млрд кубометрів. Обсяг транзиту газу в Європу через Україну (без урахування Молдови) зріс на 11.7 млрд кубів, однак у повідомленні «Газпрому» цей факт замовчують.

Мабуть, керівництво «Газпрому» також страждає на психічну деформацію, схожу на путінський «синдром Навального», який заклинює і перешкоджає вимовляти в позитивному контексті словосполучення «український газовий транзит».

***

У «Газпромі» повідомили, що газопровід «Північний потік» завантажений на 120%, а 11 грудня 2017 року «по газопроводу прокачали 166,8 млн куб. метрів газу, що в річному еквіваленті відповідає 66 млрд куб. метрів газу в рік».

Якщо з математичної цікавості розділити 66 млрд на 166,8 млн, то отримаємо частку 395.7 – стільки днів необхідно прокачувати по 166,8 млн кубометрів газу, щоби за рік перекачати 66 млрд. Так на брехливому московському фундаменті творять «руску славу» назагал, а газпромівську – зокрема.

На Москві урочисто відзначають два ювілеї – 100-річчя створення ВЧК і 5-річчя «Закону негідників»

Вчора минуло 100 років із дня створення ВЧК. Ця організація, яка продовжувала існування під різними назвами (ГПУ, ОГПУ, УГБ НКВД, НКГБ, МГБ, КДБ, ФСБ), у світовій історії немає конкурентів за масштабами злочинів проти громадян власної країни. Одним із перших своїх декретів, скасувавши царські суди, більшовики негайно створили систему позасудової розправи з опонентами. У результаті злочинної діяльності цієї системи мільйони людей – без будь-якої можливості захисту – були відправлені в табори або страчені.

Від 1995 року 20 грудня офіційно відзначається як «День працівника органів безпеки РФ». Це не тільки очевидне й триваюче знущання над пам'яттю мільйонів жертв, а й знак для всього світу, що більшовицький режим не пішов у минуле. Не кількасотлітня так звана «руска історія», яку написали німецькі вчені для імператриці Катерини ІІ, а саме 1917 рік – точка відліку для рускої влади «пострадянської» РФ.

***

21 грудня 2012 року Державна Дума РФ прийняла Федеральний закон «Про заходи впливу на осіб, причетних до порушень основоположних прав і свобод людини, прав і свобод громадян Російської Федерації» або «Закон негідників», який запровадив заборону громадянам США всиновлювати із сиротинців невиліковно хворих руских дітей.

До цієї ганьби ХХІ століття доклали руку депутати, сенатори, чиновники і Путін, – писали у 2012 році ще відносно незалежні рускі ЗМІ. Проти «Закону негідників» у Думі постали всього 8 депутатів.

Тоді ще журналісти, а тепер пропагандисти навіть публікували списки хворих дітей, яких готувались усиновити американці, але не встигли, бо антисирітський закон увійшов у дію. У Путіна навіть прилюдно питали: невже на РФ знайдеться рука негідника, яка цей закон підпише? Така рука знайшлась.

Ярослав Левків

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ