Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

НАБУ викрила на хабарі брата судді Павла Вовка

У вівторок, 6 квітня, співробітники Національного антикорупційного бюро України здійснили обшук у Окружному адміністративному суді Києва і викрили під час спроби взяти 100 тисяч доларів хабаря двох адвокатів, серед яких - Юрій Зонтов - брат скандального судді ОАСК Павла Вовка.
фото - Слідство.інфо

Про це повідомляє Слідство.інфо з посиланням на кілька власних незалежних одне від одного джерел в правоохоронних органах.

Відомо, що спіймали двох адвокатів, серед яких - брат скандального Павла Вовка. Одного з них затримали.

Хабар мали передати самому Вовкові для винесення рішення у справі, яка слухається в Окружному адміністративному суді Києва. 

Додатково

Павло Вовк на своїй сторінці у Facebook також повідомив про обшуки

«Я розумію, в це важко повірити, проте... в ОАСК знову обшуки і знову НАБУ. Дві провалені кримінальні справи - одну навіть не довели до суду, другу - погрожували передати до суду, але поки що так і не спромоглися»

Передісторія

  • Нагадаємо, що у 2019 році детективи НАБУ оприлюднили записи розмов із кабінету Павла Вовка, які продемонстували, що ОАСК впливав на роботу інших державних органів та ухвалював політично вмотивовані рішення.
  • 17 липня 2020 року відбулися обшуки в ОАСК, а також у Державній судовій адміністрації.
  • Згодом детективи НАБУ пред'явили підозри у створенні злочинної організації і захопленні влади голові ОАСК Павлу Вовку, його заступнику Євгену Аблову, п'ятьом суддям і керівнику ДСА Зеновію Холоднюку.
  • 3 листопада НАБУ оголосило Вовка в розшук.
  • Суддя 6 разів не з’явився на засідання ВАКС з розгляду клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді застави.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ