Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

НАБУ та САП хочуть узяти під варту Януковича та його сина

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) і Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) звернулися до Вищого антикорупційного суду (ВАКС) з клопотанням про арешт колишнього Президента Віктора Януковича і його сина Олександра.
фото - ВВС

Про це йдеться в повідомленні пресслужби НАБУ, поширеному в Telegram-каналі.

Наголошується, що вони є підозрюваними у справі про заволодіння резиденцією "Межигір'я" шляхом зловживання своїм службовим становищем.

Дії колишнього президента кваліфіковані за частиною 5 статті 191 та частиною 3 статті 209 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем; легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), а його сина Олександра - також за частиною 5 статті 27 (пособництво) Кримінального кодексу.

НАБУ розслідує справу з грудня 2019 року, матеріали кримінального провадження налічують понад 1500 томів. Майно резиденції "Межигір'я" заарештовано Печерським райсудом Києва 13 липня 2015 року (рішення підтверджене Апеляційним судом Києва 10 серпня того самого року). 1 серпня 2017 року Київський апеляційний господарський суд визнав недійсними договори, за якими резиденція "Межигір'я" вибула в 2007 році з державної власності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ