Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

НАБУ взялося за НБУ. Гроші на рефінансування йшли в офшори

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) проводить перевірку низку посадовців Національного банку України (НБУ) щодо причетності їх до можливих корупційних дій. Про це сьогодні, 31 березня, під час прес-конференції у Львові розповів Директор НАБУ Артем Ситник, передає кореспондент Гал-інфо.

За його словами, ті документи НБУ, які мали вилучити, були видані, і зараз працівники НАБУ проводять їхню перевірку.

Також він зазначив, що до процесу перевірки долучилася Нацполіція.

«Справа стосується керівництва Національного банку України. В першу чергу головним предметом цього розслідування є кошти, які виділялися на рефінансування банків. Справа велика і складна. Якщо говорити про основні напрямки – це вилучення документів в Україні. Однак ми бачимо, що багато коштів, в тому числі, які виділялися на рефінансування, були переведені в офшори і закордонні банки, тому окремо будемо досліджувати це», - сказав Артем Ситник.

У Львові було затримано фігуранта справи "Укрзалізниці", - Артем Ситник

За його словами, лише після цього буде визначено кола підозрюваних і прийнято процесуальні рішення.

На запитання журналістів, чи стосується справа голови НБУ Валерії Гонтаревої, він відповів наступне: «Фігурант – це особа, яка, можливо, є причетною до вчинення злочину. Звичайно, що перевіряється цілий ряд осіб з НБУ, причетних до можливих злочинних дій».

Він наголосив, що наразі жодному з учасників або фігурантів не повідомляли про підозру, а саме розслідування триває. Деталі Ситник не оголошував, посилаючись на таємницю слідства, але зазначив, що  детективи НАБУ здійснюють усі необхідні заходи.

Також у Артема Ситника поцікавились, чи перевіряють вони діяльність НБУ за часів керівництва Степана Кубіва, на що він відповів, що справа не стосується усього післяреволюційного періоду.

«Я вас почув», - сказав він журналістам.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ