Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Начальник Генштабу Грузії став почесним доктором Академії сухопутних військ

Начальнику Генерального штабу Збройних сил Грузії генерал-майору Вахтангу Капанадзе присвоїли та вручили диплом «Почесний доктор Національної академії сухопутних військ», повідомила прес-служба Львівської облради.

З цієї нагоди Вахтанга Капанадзе уже привітав голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин та вручив йому пам’ятну монету, виготовлену до 25-ї річниці Незалежності України.

Урочистість відбулася 4 жовтня під час Вченої Ради Академії.

«Я радо вітаю у Львові начальника Генштабу Збройних сил Грузії Вахтанга Капанадзе. Добре пам’ятаю, коли зимою 2015 року – період, який для нас був дуже важким, саме грузинські військові зі званнями лейтенантів та підполковників вчили тут у нас наших бійців снайперської справи. Велика подяка Вахтангу Капанадзе за те, що у Грузії є такі військові, які готові допомогти за першим покликом», – зазначив Олександр Ганущин.

У свою чергу генерал-майор Вахтанг Капанадзе наголосив про велику честь для нього бути почесним доктором Академії сухопутних військ. Та додав: «Вважаю, що – це звання має бути символічним для наших народів та Збройних сил наших країв. Нас поєднує давня дружба та взаємодопомога і ми готові продовжувати обраний нами курс».

Довідка.

Начальник Генерального штабу Збройних Сил Грузії генерал-майор Вахтанг Капанадзе народився 17 серпня 1960 року. У 1983  закінчив географічний факультет Тбіліського державного університету; у 1997 – Коледж планування військового бюджету і безпеки ім. Дж. Маршала в Німеччині; у період з 1998 по 1999 здобував навички офіцера управління оперативно-тактичного рівня у Національні1 академії оборони України; у  2003  році закінчив  Коледж ведення війни Сухопутних військ США.

У 2014 році генерал-майор Вахтанг Капанадзе захистив дисертацію та отримав науковий ступінь доктора воєнних наук, він є академіком Інженерної академії, членом військової комісії Академії наук Грузії, почесним членом Географічного товариства Грузії та Коледжу з ведення війни Сухопутних військ США.

У Збройних силах Грузії проходив службу на посадах начальника штабу батальйону ветеранів бойових дій в Афганістані; командира спеціального розвідувального батальйону;  начальник відділу розвідки Генерального штабу Грузії;  начальник військової розвідки головного розвідувального управління, командира  11-ї мотопіхотної бригади, командувача Сил швидкого реагування СВ Генерального штабу. З 2004 по 2005 року виконував обов’язки начальника Генерального штабу Грузії, після чого працював радником президента Грузії з військових питань, начальником аналітичного департаменту уряду Абхазії у вигнанні, у 2007 році був призначений Міністром закордонних справ Грузії, і в цьому ж році призначається  Надзвичайним та Повноважним Послом Грузії в Республіці Польща.

У 2008 році Вахтанг Капанадзе повертається до служби в Збройних силах на посаду заступника начальника служби зовнішньої розвідки.

З 22 листопада 2013  вдруге стає начальником Генерального штабу Збройних сил Грузії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ