Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Начальнику служби кінологічного забезпечення ДПСУ висунули підозру

2 000 доларів США за закриття кримінального провадження – на Львівщині викрили начальника служби кінологічного забезпечення та місцевого мешканця, які «вирішували питання». Про це повідомили в пресслужбі Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.
Фото: Пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру начальнику служби кінологічного забезпечення Західного регіонального управління Державної прикордонної служби та цивільній особі за фактом зловживання впливом, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, до 51-річного полковника прикордонної служби звернувся за консультацією знайомий, який ймовірно причетний до незаконного переправлення військовозобов'язаних через держкордон. Чоловік хотів дізнатися чи перебуває він у розшуку.

Начальник служби кінологічного забезпечення пообіцяв з’ясувати у колег цю інформацію, а також за гроші допомогти товаришу «вирішити питання» щодо закриття кримінального провадження. Для цього він мав вплинути на слідчих районного відділу поліції.

Встановлено, що для реалізації цих планів він вступив у злочинну змову із 36-річним уродженцем Львівщини, який повинен був спілкуватися із «клієнтом» та отримати неправомірну вигоду. Такі послуги спільники оцінили у 2 тисячі доларів США.

Викрили вказаних осіб після переказу на банківську картку одного із співучасників 77 500 гривень.

Наразі обом підозрюваним обрано запобіжні заходи – тримання під вартою із правом внесення застави: понад 242 тисячі гривень для військового та більше 150 для цивільного.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Львові за матеріалами Управління СБУ у Львівській області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ