Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Над львівською делегацією познущалася польська поліція

Над офіційною львівською делегацією познущалися у Польщі – про це сьогодні, 25 січня, на сесії Львівської міської ради повідомив депутат Микола Гембар.
 Як він розповів, 21 січня львівська делегація поверталася з міста-побратима Вроцлава із святкування Йорданського свята, яке традиційно влаштовує українське товариство. До цієї делегації також входили учасники фольклорного ансамблю „Горгани”. За 10 кілометрів до міста Ряшева делегацію зупинила польська поліція. Виявивши, що у делегації немає одного з документів, необхідних для поїздок територією Польщі, поліцейський почав вимагати хабара в розмірі 500 злотих. Почувши відмову, він підняв ставку до 3500 злотих та викликав озброєних поліцаїв із собаками.
Близько трьох годин, як розповів Микола Гембар, над львів’янами знущалися. Львівська міськрада висловила своє глибоке обурення тим, що сталося, та прийняла звернення до міністрів закордонних справ України та Польщі, Надзвичайного та Повноважного Посла України в РП Олександра Моцика, Надзвичайного та Повноважного Посла РП в Україні Яцеку Ключковські та Генеральному консулу Польщі в Львові Вєслава Осуховські. Міський голова Андрій Садовий доручив надіслати звернення, а також інформацію щодо цього конфлікту всім мерам польських міст та польським ЗМІ. Крім того, завтра на ранок міський голова викликав до себе Генерального консула РП для з’ясування ситуації. Загалом же міська рада вимагає розслідування цього інциденту та оприлюднення його результатів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ