Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Надзвичайні ситуації протягом доби у Львівській області

Підрозділами Головного управління МНС України у Львівській області (з 8-ї ранку 31 січня до 8-ї години 1 лютого) для попередження надзвичайних ситуацій, гасіння пожеж, проведення рятувальних робіт та інших заходів здійснено 42 виїзди. Повідомили „Гал-іnfо” у прес-центрі ГУ МНС України у Львівській області.
            22 січня на межі м. Дрогобича та с. Лішня Дрогобицького району було виявлено розгерметизацію нафтопродуктопроводу між (НПЗ-1) та (НПЗ-2) діаметром 219 мм. Для недопущення попадання вилитого нафтопродукту в р. Бар були залучені газорятувальна служба та технологічні бригади АТ «НПК-Галичина», якими на осушному каналі встановлено 15 загороджень, вирито 3 приямки, з яких асенізаційними машинами вивозиться нафтопродукт. Протягом дня 31 січня двома асенізаційними машинами проводилось відкачування нафти з вивозом її на територію АТ “НПК - Галичина” та чистка берегів від нафти ручним способом. За день зібрано близько 100 кг суміші нафтопродукту. Всього із забрудненої ділянки зібрано 2050 кг суміші нафтопродукту. На місці події працювали: мобільна група Дрогобицького РВ ГУ МНС України в Львівській області, технологічні бригади АТ «НПК - Галичина».
Протягом доби зареєстровано п’ять пожеж. Орієнтовні збитки від пожеж становлять 96.94 тис. грн, з них прямі – 16.22 тис. грн. На пожежах врятовано одну особу та матеріальні цінності на суму 36.5 тис. грн.
31 січня сталася пожежа в м. Стрию на вул. Добрівлянській, 72 в квартирі №16, яка належить Зіновію Л., 1962 року народження. Вогнем знищено речі домашнього вжитку. Збитки: прямі – 100 грн., побічні – 7 600 грн. Врятовано: господаря квартири та майно на суму 20 000 грн. Причина пожежі – необережне поводження з вогнем при курінні власника квартири. Пожежа ліквідована о 18.00 год.  
31 січня о 17.47 год. надійшло повідомлення про пожежу в с. Миртюки Стрийського району на території ВАТ «Будівельно-монтажна фірма «Стрийбуд» в цегляному приміщенні бетонно-розчинного вузла. Вогнем знищено покриття на площі 6 кв.м. та пошкоджено на площі 25 кв.м. Збитки: прямі – 570 грн., побічні – 8 070 грн. Врятовано: майно на суму 10 000 грн. Причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки при експлуатації приладів опалення. Пожежа ліквідована о 18 год. 16 хв. 
1  лютого сталася пожежа в с. Завишень Бродівського району у приватній агрофірмі «Ватра», в цегляному млині. Вогнем знищено обладнання млина, перекриття та покрівлю на площі 140 кв.м. Збитки: прямі – 15000 грн., побічні – 22500 грн. Врятовано: майно на суму 500 грн. Причина пожежі – коротке замикання в електромережі. Пожежа ліквідована о 05.40 год.  
В результаті вжитих заходів врятовано три особи, у трьох випадках надавалась допомога населенню.
Львівським гірським пошуково-рятувальним загоном МНС України з початку гірськолижного сезону надано допомогу 44 травмованим туристам-лижникам та знайдено двох туристів.
31 січня особовим складом взводу (3 чол. та 1 од. техніки) була надана необхідна допомога трьом травмованим туристам лижникам на лижних трасах гір Тростян та Високий Верх.  
31 січня Львівським гірським пошуково-рятувальним загоном МНС України у трьох випадках надавалась допомога населенню (м. Львів вул. Наукова, 48/22; вул. Драгана, 26/84; Мазепи, 11 «а»/12).
Станом на 06.00 год. 01.02.07 року на території області без електропостачання залишається 3 населених пункти повністю - у Сколівському районі (с. Довжки), у Бродівському районі (с. Лучківці та с. Висоцько) та один частково в Жовківському районі (с. Туринка).  
 Протягом доби на території області зареєстровано сім дорожньо-транспортних пригод, внаслідок яких п’ять осіб загинуло та 10 травмовано.
З початку року на території Львівської області виникла 1 надзвичайна ситуація об’єктового рівня, техногенного характеру. З початку року виникло 25 некласифікованих надзвичайних подій, внаслідок яких 20 осіб загинуло та 16 травмовано, з них двоє дітей. З початку року виявлено 9 боєприпасів та 31 патрон в 6 місцях (з них знешкоджено 9 боєприпасів та 31 патрон), які віднесено до некласифікованих надзвичайних подій. З початку року на території області виникло 146 пожеж на яких виявлено 17 загиблих осіб та 8 осіб травмовано. На пожежах врятовано 21 особу, з них двоє дітей. З початку зимового періоду на території області зареєстровано 2 випадки обмороження. З початку року на території області виникло 165 дорожньо-транспортних пригод, внаслідок яких 46 осіб загинуло та 199 травмовано.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ