Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні відвідала Личаківське кладовище у Львові

Під час перебування на Львівщині пані Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Лариса Ґаладза та начальник Львівської ОВА Максим Козицький відвідали Личаківське кладовище у Львові.

Учора, 15 липня, очільник Львівщини та пані Посол вшанували на Марсовому полі пам’ять загиблих у російсько-українській війні захисників та захисниць України, повідомляють в ЛОДА.

У вшануванні також взяли участь Почесна консулка Канади у Львові Оксана Винницька-Юсипович і директор департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва Львівської ОВА Роман Шепеляк.

Окрім того, Лариса Ґаладза відвідала на Личакові могили відомих українських діячів, пов’язаних з Канадою. Зокрема, могилу Йосипа Олеськіва (1860 – 1903), професора агрономії, який започаткував українську еміграцію в Канаду та опікувався українськими переселенцями, а також могилу Валентина Мороза (1936 – 2019), історика, який протестував проти русифікації західної України, пропагував українську мову, був двічі арештований радянською владою - покарання відбував у Мордовії, пізніше проживав у Канаді, у 1990-х роках повернувся в Україну, де працював викладачем історії у Львівському державному університеті фізичної культури.

«Канада засвідчує свою непохитну підтримку Україні. Нас пов’язує спільна історія та багаторічна співпраця», – наголосила Лариса Ґаладза.

Цьогоріч завершується каденція Лариси Ґаладзи на посаді, тож під час візиту пані Посол подякувала начальнику Львівської ОВА за співпрацю та висловила впевненість про перемогу України у військовому протистоянні з росією.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ