Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Нафта WTI оновлює 13-річні мінімуми

Котирування еталонного північноамериканського сорту нафти WTI опустилися 20 січня нижче 28 доларів за барель і становлять 27 доларів 69 центів станом на 6:50 за Києвом. Нижчими ціни були майже 13 років тому – у вересні 2003 року.

Дещо вище котирується північноморський еталон Brent – 28 доларів 25 центів. Саме до ціни Brent прив’язані з дисконтом котирування російської нафти Urals, її ціна за таких умов є нижчою за 25 доларів за барель.

Чергове падіння сталося після того, як Міжнародне енергетичне агентство попередило, що нафтові ринки можуть «потонути в надлишку» сировини в 2016 році.

Аналітики у своїх прогнозах уже врахували вплив півмільйона барелів на день, що їх додав на вже переповнений ринок Іран, який минулого тижня позбавився санкцій через ядерну програму.

Очікується, що Сполучені Штати цього тижня відзвітують про чергове збільшення комерційних запасів сирої нафти у своїх сховищах. Американський інститут нафти оприлюднить свої дані 20 січня, офіційні цифри міністерство енергетики США повідомить у четвер, 21 січня.

Ціна нафти значною мірою впливає на економічне здоров’я країн, залежних від експорту енергоносіїв, зокрема, Росії.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ