Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

В Асоціації “Нафта та Газ України” заявили про репутаційну атаку

5 серпня було опубліковане відповідне відкрите звернення від імені голови правління асоціації “Нафта та Газ України” Андрія Закревського.
Звернення Асоціації "Нафта і Газ України"

Голова правління Асоціації Нафта та Газ України Андрій Закревський звернувся до українських органів влади щодо репутаційної атаки на ТОВ "Горизонти" та MND. Йдеться про поширення в ЗМІ публікацій щодо зв’язку бурової компанії, яка частково належить Зіновію Козицькому, з російським “Газпром” через чеську компанію MND та її акціонера Карела Комарека.

Андрій Закревський звернувся у відкритому листі до Президента України, керівників СБУ, РНБО та Спілки журналістів України. За словами голови правління асоціації, репутаційна атака розпочалась із публікації Геннадія Сікалова на інформаційному ресурсі ZN.UA "Газпром заходить у Полтаву?" 11 липня 2024 року. Проте звинувачення, як зазначає голова правління, не відповідають дійсності.

“Звинувачення в роботі на "Газпром" ТОВ "Горизонти" та MND є невідповідними дійсності. Формування такого роду логічних взаємозв'язків призводить до можливості фактичного звинувачення будь-яких українських та державних нафтогазових компаній у зв'язках з ворогом. Такі ж звинувачення були висунуті ТОВ "Горизонти" ще у 2018 році, через такі корупційні підходи підприємство було недопущено до участі в аукціоні з продажу ліцензії на нафтогазові ділянки. Знадобилося більше року судових розглядів від першої інстанції до Верховного суду, щоб довести абсурдність висунутих звинувачень і незаконність недопущення до аукціону.

Розгорнута кампанія з боку Геннадія Сікалова, Юрія Берези, Георгія Туки та інших, що передруковують брехливі матеріали, має негативний вплив на інвестиційний клімат у нафтогазовій галузі України, особливо під час війни, веде до скорочення ринкової конкуренції та прямо руйнує політику відкритості нафтогазової галузі України та зусилля по залученню інвестицій. Асоціація Нафта та Газ України засуджує діяльність вищеназваних осіб, вважає пояснення, надані компаніями MND та ТОВ "Горизонти", вичерпними, а подальше розповсюдження бездоказових тверджень вищезазначених осіб щодо компаній ТОВ "Горизонти" та MND такими, що наносять шкоду енергетичній безпеці України”, - зазначено у відкритому листі. 

Додамо, що 26 липня 2024 року на сайті інформаційного агентства “УНІАН” було опубліковано заяву MND, акціонера ТОВ "Горизонтів", у якій спростовано інформацію про зв’язки компаній з російським “Газпромом”. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ