Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Нагородження Премії Львова – міста літератури ЮНЕСКО буде закритим: як акредитуватись

Вже за тиждень відбудеться церемонія нагородження переможців Премії Львова – міста літератури ЮНЕСКО. З міркувань безпеки захід буде закритим, тож журналістів просять акредитуватись. Про це Гал-інфо повідомили у міській раді Львова.
Фото: ЛМР

Це щорічна всеукраїнська літературна нагорода, якою нагороджують автора чи перекладача за оригінальний або перекладений художній твір українською мовою.

За тиждень лауреати та лауреатки премії приїдуть до Львова з усіх куточків України: як з мирних міст, так і прифронтових територій. Короткий список лауреатів Премії Львова – міста літератури ЮНЕСКО становить 10 творів в основній і 10 творів в спеціальних номінаціях, адже премію актуалізували до умов повномасштабного вторгнення: окрім традиційного переможця, додатково обирали найкращий твір-рефлексію автора на тему війни.

Твори, що отримають нагороду, визначало компетентне журі премії – Ірина Старовойт, Остап Сливинський, Анастасія Герасимова, Христина Назаркевич та Василь Кметь. 

Ще одним нововведенням цього конкурсу стало те, що цьогоріч премія присуджується за фінансової підтримки естонського міста Тарту. Завдяки закордонному партнеру переможець Премії Львова – міста літератури ЮНЕСКО отримає 150 тисяч гривень, а на відзнаку спеціальної номінації виділено 100 тисяч гривень.

Церемонія премії передбачає оголошення фіналістів та нагородження головних переможців.

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ! З  міркувань безпеки організатори вимушені ввести обмеження (ембарго) на поширення інформації протягом церемонії нагородження. Всі медіа, які отримають акредитацію, зможуть безперешкодно збирати інформацію, проте поширювати її можна лише після закінчення церемонії. Це стосується поширення фото-, відео-, аудіоконтенту, а також текстів, що можуть розкрити час, місце чи учасників проведення події. 

Всю детальну інформацію (програму церемонії нагородження, час та місце її проведення) буде надіслано тільки акредитованим журналістам, які погодяться з умовами ембарго на поширення інформації протягом церемонії.

Акредитація дає можливість працювати на церемонії, брати інтерв’ю в учасників та організаторів.

Форма для акредитації ТУТ.

Дедлайн подачі заявок на акредитацію – 8 січня до 12:00 год.

У разі виникнення запитань слід звертатися за телефоном: +380938121526 (Ганна Хрякова).



Львівська міська рада: https://city-adm.lviv.ua/news/culture/299790-zhurnalistiv-prosiat-akredytuvatys-na-tseremoniiu-nahorodzhennia-peremozhtsiv-premii-lvova-mista-literatury-yunesko

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ