Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Наливайко: кількість українців, добре поінформованих про НАТО, зросла на 6 відсотків

Як повідомили у прес-службі Держкомтелерадіо, 23 грудня у Національному інформаційному агентстві ʺУкрінформʺ було презентовано результати загальнонаціонального соціологічного дослідження для відстеження змін у ставленні громадськості щодо підтримки НАТО і державної політики у сфері євроатлантичної інтеграції.

Участь у презентації взяв Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко, представники ГО ʺЦентр прикладних дослідженьʺ Андрій Каракуц та Юрій Щедрін.

Дослідження проводилось у рамках реалізації Концепції вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2019 рік, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 30 січня 2019 р. № 35-р. На замовлення Держкомтелерадіо його провів у листопаді-грудні цього року ФОП ʺЩедрін Юрій Володимировичʺ (ГО ʺЦентр прикладних дослідженьʺ). Загалом було опитано 2035 осіб по всій Україні, окрім тимчасово окупованої території Криму та тимчасово неконтрольованої території України у Донецькій та Луганській областях, теоретична похибка вибірки не перевищує 2,2%.

За півроку - з березня по листопад - кількість українців, які вважають себе добре поінформованими про Північноатлантичний Альянс, зросла на 6% і наразі становить 21%.

ʺЦе повторне дослідження. Ми на початку року робили певні виміри і хочемо подивитися, якою є тенденція, - зауважив Олег Наливайко. - Я хочу звернути увагу на цифри, які говорять про стабільну підтримку вступу України до НАТО і про збільшення на 6% кількості тих, хто вважає себе добре поінформованим про Альянс, а також про зацікавленість громадян в отриманні інформації про НАТО та процеси євроатлантичної інтеграції, яку нині висловлюють понад 60% опитанихʺ.

Він поінформував, що Держкомтелерадіо вже третій рік поспіль опікується виконанням Плану заходів щодо реалізації Концепції вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України та стратегії комунікації у сфері євроінтеграції.

 За словами Олега Наливайка, у цьому сенсі 2019 рік був досить ефектним, зокрема було проведено чотири великі інформаційні кампанії і три соціологічних дослідження, конкурс на кращу публікацію з тематики НАТО, переможці якого мали змогу відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі, та серію тематичних семінарів. Результати соціологічного дослідження ʺВідстеження змін у ставленні громадськості щодо підтримки НАТО і державної політики у сфері євроатлантичної інтеграціїʺ розміщено на офіційному веб-сайті Держкомтелерадіо за посиланням.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, відбулось вручення премії імені Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ