Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Наразі дефіциту електроенергії в енергосистемі України немає

Ситуація в енергосистемі на 30 березня: скасовано графіки аварійних відключень у шести областях, погодинні обмеження електроенергії застосовуються лише у Харківській області; дефіциту електроенергії не передбачається

ГЕНЕРАЦІЯ, СПОЖИВАННЯ, ПЕРЕДАЧА

Учора до кінця доби було скасовано графіки аварійних відключень в усіх областях, де були застосовані обмеження під час вечірнього максимуму навантаження. Нагадаємо, причиною були мережеві обмеження та недостатність локальної генерації через пошкодження електростанцій.

Станом на ранок графіки аварійних відключень не застосовуються. Погодинні відключення діють лише у Харківській області для 120 тисяч абонентів. Причина - значні пошкодження обладнання НЕК «Укренерго» та, як наслідок, неможливість передати необхідний обсяг електроенергії.

Учора на запит Польщі до енергосистеми України постачалась електроенергія з 12:00 до 15:00 години. У короткостроковий ремонт виведено блок ТЕС. Наразі дефіциту електроенергії в енергосистемі немає. Енергосистема працює збалансовано.

НАСЛІДКИ ОБСТРІЛІВ

Внаслідок атаки БПЛА вночі аварійно відключалось обладнання на одній з підстанцій  на Одещині, у результаті короткостроково знеструмлювалось близько 70 тисяч споживачів. Усіх заживлено.

СТАН МЕРЕЖ

У Дніпропетровській області відключались високовольтні лінії, при цьому без електропостачання залишались побутові споживачі, промисловість, залізниця - зафіксовано збої у русі поїздів. Протягом пів години всіх споживачів заживлено.

Увечері знеструмлювалась повітряна лінія у Сумській області, вимикались побутові споживачі та промисловість. Усіх споживачів заживлено.

У Кіровоградській області вимикалась високовольтна повітряна лінія, знеструмилась залізниця (збоїв руху потягів не було) та побутові споживачі. Усіх заживлено.

СИТУАЦІЯ НА ЗАЕС

Рівень води у ставку-охолоджувачі становить 15,52 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ