Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Наразі все залежить від Мороза – Тарас Стецьків

„Наразі м’яч знаходиться на полі Олександра Мороза, а не на полі Президента. Спікер Верховної Ради може прийняти будь-яке рішення. Мороз може підписати закон про Кабінет Міністрів, однак тоді він вчинить політичну і правову помилку. Водночас Мороз може піти на компроміс, і тоді він вчинить мудро. У такому випадку ситуація буде розвиватись або в сторону компромісу, або ж в сторону конфронтації”, – про вчора, 25 січня, у програмі „Я так думаю” повідомив радник Президента Тарас Стецьків.
 На думку радника Президента, „сьогоднішня ситуація цілком очевидна. Позиція Президента викладена, вона є відомою – накладено повторне вето на закон „Про Кабінет Міністрів”, закон повернутий у Верховну Раду з вісьмома ключовими пропозиціями Президента”.
„Існує вісім пропозицій Президента прибрати антиконституційні норми в законі про Кабмін, і Віктор Ющенко від них відступати не буде, оскільки в такому разі Президент сам буде порушувати Конституцію. Антикризова коаліція дуже добре знає ці вісім антиконституційних позицій, однак вона хоче йти шляхом реваншу. Таким чином, користуючись ситуативним союзом з Блоком Юлії Тимошенко, хоче спробувати йти цим шляхом далі, однак цей шлях є безперспективним. Конституційний суд, який прийме до розгляду такий закон, одразу ж скасує його в цілому”, – зазначив Тарас Стецьків.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ