Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Нардепа допитають у справі про спробу захоплення "Українського дому"

Народного депутата Юрія Дерев'янка викликають на допит до слідчого відділення Шевченківського районного управління ГУМВС України. Відповідне запрошення на ім'я народного депутата було направлене до Апарату Верховної Ради 10 січня 2013 року. Повідомила прес-служба депутата.

Як зазначається в документі, в рамках досудового розслідування Дерев'янка хочуть допросити як свідка подій, що мали місце 1 грудня 2013 року біля ДП "Український дім" за адресою Хрещатик,2.

Як відомо, група молодиків 1 грудня 2013 року намагалася потрапити всередину "Українського дому", де в той час знаходилися підрозділи "Беркуту". Після тривалих переговорів за участі народних депутатів, в тому числі і Юрія Дерев'янка, сутичок між демонстрантами і правоохоронцями вдалося уникнути.

Водночас, в прес-службі МВС Києва заявили, що "група людей хотіла захопити будівлю "Українського дому", але міліція запобігла цим незаконним діям".

В запрошенні на ім'я Дерев'янка, за яким його просять прибути на допит, зазначається, що у провадженні слідчого відділення міліції Шевченківського районного управління перебувають матеріали досудового розслідування за ознаками кримінального правопорушення.

Так, кримінальне впровадження відкрите за статтею 194 частини 1 КК "Умисне знищення або пошкодження майна", за статтею 15 частини 3 КК "Замах на злочин" і за статтею 341 частини 3 Кримінального кодексу "Захоплення державних або громадських будівель чи споруд".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ