Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Здоров'я

Нардепам - Pfizer, електорату - ***

Як стало відомо Гал-інфо з власних джерел, в стінах Верховної ради України розпочалась VIP-вакцинація народних депутатів вакциною Pfizer-​ BioNTech.

Як зазначено в листі Управління справами Апарату Верховної Ради України про вакцинацію народних депутатів, розісланому головам депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України, та народним депутатам України (за окремим списком), з 15 до 18 червня відбудеться вакцинація народних депутатів України від захворювання COVID-19. Вакцинація нардепів буде здійснюватись вакциною Comirnaty від Pfizer-​BioNTech.

1/2

Гал-інфо підтвердили, що процес вакцинації відбувається під час пленарного засідання ВР, за повідомленням вишикувались досить велика черга охочих вакцинуватись нардепів.

Зазначимо, за повідомленнями МОЗ України, українців зараз щеплять трьома видами вакцин - AstraZeneca (індійська Covishield та корейська - AstraZeneca-SKBio), американською Pfizer (Comirnaty) та китайською CoronaVac.

За планами уряду, кожна з цих вакцин припадає на певну категорію населення - групи ризику. Їх ділять за віком, професіями й за станом здоров'я. 

Американська вакцина Pfizer, яка має назву Comirnaty, була призначена для мешканців та працівників психоневрологічних інтернатів, будинків для людей похилого віку, медичних та соціальних працівників. Також цією вакциною повинні вакцинувати прикордонників і працівників ДСНС, але не членів їхніх сімей.

Крім того, МОЗ обіцяв розпочати вакцинацію вакциною Pfizer працівників закладів освіти – дитячих садків, шкіл, коледжів, закладів вищої освіти. Ідеться не лише про вчителів, а про весь персонал освітніх закладів: охоронців, бухгалтерів, кухарів, технічних працівників тощо.

Жодної інформації про VIP-вакцинацію нардепів вакциною Pfizer не оприлюднювалось.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ