Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Нардепи передумали завтра розглядати законопроєкт про ФОПи та РРО

Питання законопроєкту зі зняттям штрафів з ФОПів за невстановлення касових апаратів (РРО), розгляд якого планувався у парламенті у вівторок, 1 лютого, зняли.
Перший віце-спікер ВРУ Руслан Стефанчук.

Про це повідомив у понеділок під час брифінгу голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, - передає УНН.

"На скільки я чув на Погоджувальній раді, це питання зняте", - відповів Стефанчук на запитання, чи правда, що завтра не планується розгляд жодних законопроєктів щодо РРО.

Він вважає, що законопроєкт, пов'язаний з відстрочкою штрафів за невстановлення РРО для добросовісних ФОПів, "був заполітизований з боку деяких політичних сил".

"І тому, наскільки я поінформований, було вирішено, що відповідна правка просто буде внесена до якогось законопроєкту, який буде подаватися до другого читання, і це питання буде вирішено. Та обіцянка, яка була надана - всі добросовісні будуть підтримані. Просто ми зараз шукаємо форму", - додав голова ВР.

Нагадаємо, що з 1 січня 2022 року касові апарати для ФОПів деяких груп стали обов’язковими.

Представники ФОП запланували акцію протесту під ВР через ухвалені раніше правила про застосування РРО. 25 січня ВР зібралася на перше пленарне засідання після тривалих зимових канікул. У той же день учасники акції протесту ФОПів намагалися прорватися до Верховної Ради. Потім почалися сутички.

Після цього у ВР заговорили про розробку нового законопроєкту, аби врегулювати спірне питання. У новому законопроєкті зі зняттям штрафів з ФОПів за невстановлення касових апаратів (РРО), пропонувалося до лютого не штрафувати, а далі до кінця року за певних умов знизити розмір санкції. Голосування у ВР мало відбутися 1 лютого.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ