Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

​"Народний супутник" окупився за 2 дні", – Притула

Завдяки коштам українців підтримка з космосу вже дає результати на полі бою.
Фото з відкритих джерел

Про це у фейсбуці повідомив волонтер Сергій Притула з посиланням на Міністра оборони України Олексія Резнікова.  

"Народний супутник" окупився за 2 дні!!!! Ваші 5, 20 чи 100 гривень чудово палять "хрю-гав"! Українці, не забувайте, ви  космос!!!!"  написав Притула.

Під час зустрічі міністра, представників Міністерства оборони та ГУР МО з волонтером Сергієм Притулою ті обговорили результати проєкту, який було реалізовано влітку.

Резніков нагадав, що завдяки пожертвам українців сили оборони України отримали доступ до інформації з угрупування супутників компанії ICEYE. Один супутник повністю працює на потреби нашої оборони, ще майже два десятки залучаються, коли є необхідність, зазначив міністр.

У Міноборони повідомили, що наразі усі очікування щодо якісного підвищення спроможностей військ повністю справдилися. Сили оборони України, насамперед – бойові бригади ЗСУ, вже деякий час отримують потік даних зі супутників ICEYE, які розшифровують фахівці воєнної розвідки відомства. 

"За перші два дні роботи супутника було виявлено понад 60 одиниць бойової техніки, яку ворог намагався замаскувати у лісосмугах та за іншими перешкодами. Її виявили завдяки технології Synthetic aperture radar (SAR), з якою працюють супутники. Зазначену техніку було б дуже складно або неможливо помітити засобами оптичних супутників.

Натомість координати "схованого" були оперативно передані для нанесення вогневого ураження. Зокрема, у районі н.п. Хрещенівка та Українка на Херсонщині, а також поблизу Новоселівки на Донеччині.
Фактично, тільки за ці два дні ворог втратив бронетехніки на більшу суму, ніж коштує весь проєкт з супутниками. Але головне – це допомагає зберегти життя наших воїнів, які безцінні",  написав Олексій Резніков. 

Міністр анонсував, що на зустрічі з волонтером вони також обговорили інші потреби армії, які згодом можуть стати ще одними народними проєктами.

Зазначимо, завдяки супутникам Україна отримала можливість оперативно комбінувати дані оптичних супутників від партнерів та дані SAR. Супутники з технологією SAR працюють за будь-яких погодних умов, однаково добре вдень чи вночі. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ