Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

«Наш край»: Дитячі табори не мають стати розсадниками хвороб

Дитячі заклади відпочинку готуються прийняти відпочиваючих під час літніх канікул. Але минулі інциденти у таборах роблять цей відпочинок небезпечним. "Влада не контролює процеси організації відпочинку, стану дитячих закладів для відпочинку, рівня безпеки в них", - партія "Наш край".

Сьогодні більша частина радянської інфраструктури для відпочинку та оздоровлення дітей або приватизована, або розграбована, або перепрофільована.

За словами голови виконкому Львівської обласної організації політичної партії "Наш край" Ореста Матвіїшина, влада так і не спромоглася збудувати сучасну мережу безпечних закладів для дитячого оздоровлення та відпочинку. При цьому влада, маючи необхідні органи, реально не контролює якість дитячого відпочинку та оздоровлення.

Більшість дитячих закладів взимку знаходилися у законсервованому стані. Із наближенням літа пансіонати та табори починають готуватись до прийому відпочиваючих. Власники приводять приміщення в належний стан, роблять косметичний ремонт, щось підфарбовують, щось реконструюють – готують інфраструктуру. Хто і як це робить – нікому невідомо. Стан пожежної та медичної безпеки – невідомий. 

Напередодні літніх канікул Верховна Рада має заслухати урядовців щодо готовності системи відпочинку дітей працювати безпечно та якісно. Результати розслідування в одеському таборі “Вікторія” продемонстрували, що ніхто із чиновників будь-якого рангу не був притягнутий до відповідальності, знов “система” знайшли цапа-відбувайла.

"Ми вимагаємо, щоб під кожним документом щодо безпеки дитячих закладів підписувалися чиновники найвищих посад, а не вихователі. Міністр має нести не тільки політичну, а й кримінальну відповідальність за збереження здоров’я українських дітей", - заявив Орест Матвіїшин.

Політик додав, що владі слід посилити контроль та прийом готовності дитячих закладів відпочинку усіх форм власності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ