Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Наслідки буревію у Львові: ДСНС повідомила про одного травмованого

У п'ятницю, у другій половині дня в Україні сталася аномально сильна буря, внаслідок якої значно постраждало місто Львів та низка інших населених пунктів.
Фото ЛМР

Про це інформує пресслужба ДСНС.

Повідомляється, що станом на 7 год. 26 червня внаслідок ускладнення погодних умов (пориви вітру, дощ) через спрацювання систем автоматичного захисту ЛЕП знеструмлено 811 населених пунктів у 9 областях (Рівненська – 340, Львівська – 209, Житомирська – 101, Хмельницька – 78, Київська – 28, Закарпатська – 22, Чернігівська – 19, Тернопільська – 8 та Чернівецька – 6). До відновлення електропостачання залучено бригади обленерго.

Зокрема підрозділами ДСНС всього здійснено 40 виїздів на розрізання та прибирання повалених дерев, відкачування води з підтоплених будівель та присадибних ділянок.

Було підтоплено 11 житлових будинків, 23 присадибні ділянки, 1 підземна парковка, 3 підвали, 1 підземний перехід, частково пошкоджено 12 дахів (з них 5 на адміністративних будівлях та 7 на житлових будинках), 1 балкон, стіну 1 будинку. Внаслідок падіння дерева, травмовано 1 особу (від госпіталізації відмовилась). Відбуксировано 2 легкові автомобілі, вивільнено 9 автомобілів з під дерев та зруйнованих конструкцій. Розрізано та прибрано 50 дерев. Всього відкачано близько 2 тис. 480 м3 води з 23 присадибних ділянок та 13 житлових будинків. Жертв та постраждалих немає.

До робіт залучалося 394 особи та 147 одиниць техніки, з них від ДСНС 180 осіб та 44 одиниці техніки (з них 6 мотопомп). 

Станом на 7 год. 26 червня продовжуються роботи по відкачуванню води у м. Львів (підземний перехід). У м. Червоноград залишається частково підтопленими 10 присадибних ділянок, висота 2-10 см, рівень води поступово знижується.

Львівською міською радою проведено позапланове засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС щодо організації ліквідації наслідків негоди та організації проведення комісійних обстежень з наступною класифікацією даної ситуації.

Додатково

Як повідомила заступниця міського голови з питань ЖКГ Ірина Маруняк, станом на зараз уже відновлено гаряче водопостачання та практично відновлено рух електротранспорту, окрім кількох маршрутів, ліквідовано половину поривів на мережах вуличного освітлення, бригади працюють над розкрижуванням повалених дерев та над пошкодженими дахами будівель.

За словами посадовиці, вночі було виявлено 145 поривів на мережах зовнішнього освітлення, 6 опор впало. Зараз ліквідовано 45% поривів, продовжують працювати 4 бригади. «Вночі працювало 50% освітлення зі 100%. Плануємо за сьогодні відновити загальноміське освітлення на 80%», – зазначила Ірина Маруняк.

Також було 27 поривів на мережах електротранспорту. Уночі працювало 6 бригад. Станом на зараз ліквідовано всі пориви, окрім 4: на вул. Сахарова, вул. Героїв УПА, вул. Антоновича та на кільці вулиць Личаківська-Пасічна. «Відновили рух електротранспорту, за винятком тролейбусів №22, 29 і 30 та трамвая № 3. Трамвай №2 біля церкви Петра і Павла їде по маршруту №7, тобто по вул. Мечникова», – відзначила посадовиця.

За її словами, для зручності пасажирів міське АТП підсилить ділянки, де зараз не курсує електротранспорт, автобусами: «Там, де трамвай № 3, ми додаємо 3 одиниці автобуса №45, також додаємо 3 одиниці на маршрут №2а, і на маршруті №33 замість 3 автобусів буде 6», – зазначила Ірина Маруняк.

Найбільше під час негоди, за словами посадовиці, постраждали дерева — загалом повалено 324. Станом на ранок 144 із них уже ліквідовані або розкрижовані. Усі магістральні дороги вільні для проїзду.

«Сихівський район. Є гілки, багато повалених дерев немає. Люди працюють. Дерев, які б перекривали дороги, немає.

Галицький район. На вул. Короленка є багато дерев. Складна ситуація на пр. Свободи: працюють бригади, двірники, екскаватори, машини… Робота кипить. Дерева розкрижовані, але ще багато потрібно зробити. Транспорт нормально проїжджає, небезпеки немає. Ми стараємось максимально швидко позабирати дерева.

Личаківський район. Є проблема з вул. Пісковою, біля Винниківського базару є дуже багато піску. Зараз проводяться роботи на вул. Лісній, і весь пісок звідти поплив на вул. Піскову та Личаківську. На вул. Личаківській працюють техніка та двірники. Піску – машин 5, дуже багато. Є також повалені дерева. На вузенькій внутрішньоквартальній вул. Таджицькій перегороджений рух транспорту, але дерево зараз заберуть. Перегороджених магістральних доріг немає.

Залізничний район: магістральні дороги також вільні.

Шевченківський район: працюють бригади на вул. Волинській, 31, де зірвало дах, також на вул. Хмельницького, 139 та вул. Щурата, 7. Вже приступили до робіт підрядники.

Загалом по місту всі магістральні дороги вільні. Якщо є гілки, то вони по боках», – розповіла Ірина Маруняк.

Вона також додала, що люди продовжуватимуть працювати сьогодні до 12 години ночі та, найвірогідніше, завтра.

Додамо, що за даними Львівського гідрометцентру, учора у Львові випало 28 мм опадів, тобто 33% від місячної норми у червні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ