Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Настоятель Києво-Печерської лаври мав координувати провокації проти Об'єднавчого собору, - СБУ

СБУ зафіксувало підготовку провокацій проти Об'єднавчого собору. Координатором мав бути настоятель Києво-Печерської лаври митрополит Павло.

Про це заявив заступник голови СБУ Віктор Кононенко під час брифінгу СБУ, передає Еспресо.TV

У листопаді до киянина, який неоднаразово брав участь в акціях протесту різних політичних сил, звернувся чоловік, який представився Юрієм та назвав себе учасником Антимайдану і наразі знаходиться у Москві. Киянину він запропонував організувати у Києві акції протесту проти отримання Томосу та утворення Єдиної української помісної церкви. Планувалось, що акції протесту будуть відбуватися на території Києво-Печерської лаври

"Юрій" сказав, що координатором протестних акцій буде священнослужитель Павло. СБУ встановило особу цього Павла - намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павло.

Акції планувались на четвер, 13 грудня, під час літургії екзарха Емануїла Галльського в Андріївській церкві та 14 грудня. Зазначимо, що Об'єднавчий собор відбудеться 15 грудня.

Отримавши цю інформацію, СБУ вирішило зупинити оперативні дії та надати суспільству наявну інформацію.
Кононенко також зазначив, що поки немає підстав затримувати митрополита Павла. 

"Для підозри цього ще мало, але робота в цьому плані проводиться. Митрополит Павло обов'язково буде допитаний в рамках цього кримінального провадження", - підсумував він.

Еспресо.TV

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ