Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Наступного навчального року 10 шкіл Львова започаткують соціальний бізнес

600 учасників з усіх шкіл міста зібрав перший у Львові Форум шкільних соціальних підприємств. 30 команд з різних шкіл змагатимуться за фінансування своїх проєктів: закупівлю обладнання для створення шкільного соціального підприємства. Наприкінці літа оберуть 10 команд-переможців, які зможуть розвивати соціальні підприємства на базі навчальних закладів.
Фото - ЛМР

Про це повідомляють в ЛМР. 

Створення шкільних підприємств має на меті розвиток навичок у школярів, які допоможуть їм обрати правильний вектор у дорослому житті, а також виховання молодих підприємців для зміцнення в майбутньому економіки України та створення умов для самореалізації молоді в Україні.

Львівський форум дав старт проєкту створення соціальних підприємств на базі шкіл міста «Зміцнення спроможності молодих людей стати агентами змін через розвиток життєвих навичок підлітків та підтримку молодіжного активізму у 7-ми західних областях».

“Найцінніше, що ви можете мати - це розуміння як щось зробити і придумати. І мусите пам’ятати, що успіх приходить тоді, коли ви працюєте не самі, бо жодна людина самостійно не стане успішною, ви мусите працювати з кимось. І поставте собі таку велику та круту ціль, яка буде запалювати вас”, - привітав учасників форуму перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко. 

З квітня 2024 року ГС «Західноукраїнський кластер соціальних підприємств» став імплементаційним партнером ІСАР Єднання та UNICEF Україна, щоб разом створити 10 шкільних соціальних підприємств. За результатами першого відбору на навчання з розвитку шкільного соціального підприємництва ГС «Західноукраїнський кластер соціальних підприємств» спільно з партнерами відібрав 30 команд, які протягом квітня-червня пройдуть навчання з підприємництва та подадуть свої бізнес-ідеї.

«Це пілотний проєкт, який вперше відбувається в нашому місті. Основна мета - сприяння розвитку підприємницьких навичок у дітей, що допоможе їм самореалізуватися та досягти успіху у дорослому житті. Ми вдячні партнерам за підтримку такої важливої ініціативи сьогодні», – зазначила Анна Чуба, координаторка проєкту та керівниця проєктів Центру підтримки підприємництва Львівської міської ради.

У червні 2024 року планують відібрати 10 найактивніших команд, яким нададуть до 200 000 грн грантової підтримки для повноцінного створення шкільних підприємств в школах громади. Завдяки менторській підтримці ці команди навчатимуться вести підприємницьку діяльність протягом серпня - листопада 2024 року.

“Ми вчитемемо дітей тому, як заробляти гроші, як управляти бізнесом, як розповідати про себе і я сподіваюся, що ці знання знадобляться учасникам і після школи, при виборі майбутньої професії. Можливо, хтось захоче стати бізнесменом, маркетологом чи технологом. 

Заявки, які подали команди з ідеями соціального бізнесу, є дуже різними і щоб їх втілити буде потрібно спробувати себе у різних ролях впродовж проєкту. Тож я переконаний, що діти набудуть тих навичок, які їм знадобляться у дорослому житті”, - сказав Євген Кузнєцов, координатор молодіжних програм Львівського регіонального офісу ЮНІСЕФ Україна.

“Нам надзвичайно приємно бути в когорті партнерів цього проєкту. Ми будемо допомагати втілювати в життя дитячі бізнес-ідеї, щоб школярі отримали все, що необхідно для розвитку їхнього бізнесу. Ми підтримуватимемо команди і будемо поряд”, - розповіла Ірина Бєляєва, координаторка програми, менеджерка з розвитку партнерств ІСАР Єднання. 

Також під час форуму десяток соціальних підприємств Львова презентували свої товари на ярмарку.  

Проєкт реалізується ГС «Західноукраїнський кластер соціальних підприємств» та ЛКП «Центр підтримки підприємництва» у партнерстві з Львівською міською радою в рамках програми «Розвиток потенціалу молоді у західних областях України», що імплементується ІСАР Єднання, за фінансової підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини (BMZ) через державний банк розвитку KfW.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ