Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Наступного року Нідерланди нададуть Україні 2,5 млрд євро додаткової допомоги

Міністерка закордонних справ Нідерландів Ганке Брюїнс Слот оголосила про надання Україні 2,5 мільярда євро додаткової допомоги у 2024 році.

Відповідну заяву дипломатка зробила під час виступу на пленарній сесії Ради міністрів Організації з безпеки й співробітництва у Європі 30 листопада.

"Нідерланди продовжуватимуть підтримувати Україну усіма можливими засобами так довго, як це буде потрібно. Ми раді повідомити, що допоможемо Україні додатковим пакетом підтримки у розмірі 2,5 мільярда євро на 2024 рік", — сказала Слот.

Глава МЗС підкреслила, що росія розтоптала статут ООН та основні принципи ОБСЄ, викладені в Гельсінському Заключному акті.

"Тільки рф може зупинити цю війну. Український народ мужньо захищає свою територію, свій суверенітет і свою свободу", — зазначила дипломатка.
Слот також засудила політику росії щодо викрадення та депортації українських дітей, додавши, що це відбувається за співучасті Білорусі.

"Ця політика спрямована на знищення української ідентичності та культури. рф повинна негайно повернути українських дітей. Я закликатиму всі держави-учасниці ОБСЄ підтримати зусилля, спрямовані на возз'єднання цих дітей з їхніми близькими", — підсумувала глава МЗС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ